Zbylé medailové pozice obsadili reprezentanti valašskoklobouckého Zvonek Sport Teamu, když Milan Zvonek skončil druhý (1:16:40) a Petr Holzner třetí (1:17:31). V lokalitě Komoneckých stezek ležících nad Luhačovickou přehradou a v prostředí Vizovické vrchoviny bral ještě Jaroslav Marek (Superior Riders, 1:19:55) čtvrté místo a Karel Videcký (Max Cursor) obsadil v čase 1:22:13 pátou pozici.

,,Na technicky i fyzicky náročné, ale dobře postavené trati jsme se s Karlem Hartlem brzy po startu odpoutali od všech soupeřů. Tomu jsem se pak na 10. kilometru vzdálil a první příčku už jsem měl až do cíle pod kontrolou. Karel měl později navíc defekt a proto ze závodu odstoupil," upozornil na klíčové momenty bikerového podniku na Luhačovicku Ondřej Fojtík. Ten si svoji premiérovou účast na okruhu v Luhačovickém Zálesí náležitě užíval. ,,S dětmi jsem vítězství oslavil na 150 metrů dlouhé vodní skluzavce u hotelu Vega," prozradil ještě Ondřej Fojtík.

Hlavní závod žen ovládla Lucie Gruchalová z Bohumína (1:33:47), před Lucií Javorovou z Hvozdné (Valachbajk Team, 1:36:25). Bronzovou pozici získala Silvie Zvonková (Zvonek Sport Team Valašské Klobouky), jež se blýskla časem 1:41:02. ,,Gruchalová hned od startovního výstřelu nasadila ostré tempo. V kopcovitém prostředí v něm po celý průběh závodu nepolevila a proto zaslouženě vyhrála. Ovšem i já jsem se svým výkonem spokojená. Vždyť na třetí v pořadí Zvonkovou, která má v posledním období také formu, jsem měla v cíli dostatečný náskok," potěšil i zisk stříbrné příčky obhájkyně loňského prvenství a letos nejúspěšnější regionální ženu v Luhačovicích Lucii Javorovou.

Autor: Lubomír Hotař