„V útoku a celkově sálovka mě baví více než velký fotbal. V hale je to akčnější, padá více gólů a je zde více zvratů," vysvětluje 25letý kreativní fotbalista ze Zlína.

V dresu sálových fotbalistů SMR Zlín v minulém týdnu výrazně pomohl zopakovat tři roky starý klubový úspěch v podobě bronzu z prestižní Ligy mistrů. Nádavkem byl za pět vstřelených gólů ve čtyřech duelech vyhlášen nejlepším kanonýrem finálového turnaje.

Trofej„O tom se mi vůbec nesnilo, ze sošky pro vítěze mám velkou radost, nečekal jsem to. Zvláště když jsme byli na turnaj nominováni na poslední chvíli a před ním jsme měli jen jeden trénink, chyběla nám souhra. Pět gólů tak není špatných, ale mohlo to být lepší," přiznává skromně současně nejlepší střelec loňského ročníku celostátní ligy.

Sám cítil, že tým měl na víc než vyřazení v semifinále. Zlín totiž v tomto duelu proti pozdějšímu vítězi turnaje z Žiliny promarnil tříbrankové vedení (4:5).

„Velká škoda. Bohužel soupeře posílené o dva kvalitní marocké reprezentanty nastartovala laciná námi darovaná úvodní branka. Všichni jsme po utkání cítili, že jsme byli nejblíže finále v pětileté historii zlínského klubu," přiznává Haloda, aby jedním dechem ale dodal.

„I přes zbytečnou porážku ale s druhým bronzem z Ligy mistrů v historii klubu panuje veliká spokojenost, je to velký nadplán. Vždyť původně jsme zde neměli vůbec startovat a pak chtěli jen postoupit ze skupiny smrti," připomněl osud čtvrtého celku uplynulého ročníku Celostátní ligy v sálovém fotbale.

Žádné velké oslavy bronzu neproběhly. „Což ale neznamená, že jsme to lehce nezapili a mě to pochopitelně stálo více než ostatní. Na druhou stranu to není tak náročné jako ve Strání. Tam je jiný level," pousmál se čerstvý ženáč a otec dvouměsíčního syna Lukáška.

„I kluci v kabině Strání mně o víkendu poblahopřáli a už říkali, že třebaže na to náš kabinový sazební řád zatím nemyslí, titul kanonýra mi dodatečně doměří. Naštěstí díky nedávné zářijové svatbě s manželkou Michaelou mám slivovice dost," směje se od ucha k uchu Haloda, jehož mrzí, že se týmu již nepovede naplnit postupový plán.

„Po podzimu jsme byli druzí, ale jaro nám nevyšlo podle plánu. Naposledy jsme nečekaně pukli 1:4 v Březolupech. Z pozice stopera moc klukům střelecky pomoci nedokážu, třebaže se snažím o ofenzivní výpady. V tomto ročníku jsem ale zatím dal jen tři góly. Ale nestěžuji si. Kde mě trenér dá, tam hraji," dodal s úsměvem Tomáš Haloda.