„Po hodně dlouhé době jsem se na cyklistický závod opravdu těšila. V květnu jsem totiž absolvovala po lyžařské sezoně operaci kolene a hned vzápětí jsem skládala státnice, takže na pořádný trénink nebyl příliš čas. O to víc je pro mě výsledek radostnější, protože jako favoritka jsem se rozhodně necítila," přiznala Hančíková.

Na startu nechyběly přední světové bikerky a medailistky ze závodů Světového poháru či mistrovství světa. Jedna z nich, Ingrid Stengård z Finska, nakonec uzmula prvenství mezi ženami. Také na dalších místech dojely favorizované závodnice, když však dvě Rusky a jednu Švédku pořadatelé diskvalifikovali, spadla Hančíkové stříbrná příčka do klína.

„Připadala jsem si tak trochu jako Lucky Looser, protože holky přede mnou měly opravdu navrch a v součtu všech tří závodů ve sprintu, na střední trati i na klasice mi dokázaly ujet. Já si však i přesto dosaženého výsledku vážím, protože vím, že mě to nakopne do další práce," je přesvědčena zlínská reprezentantka

Sama se sebou byla spokojená zejména v závěrečné klasice, i když v té se jí sil už opravdu nedostávalo. „Tréninkový výpadek se projevil a trať, která se jela zhruba hodinu a půl, jsem končila na krev. Závěr byl pro mě hodně dlouhý a nekonečný," pousmála se 24letá sportovkyně, jež se již předloni ve švédském Bodenu představila.

„To však bylo na lyžích, nicméně užívala jsem si to i tentokrát. Mockrát se mi asi nestane, abych trať lyžařského závodu absolvovala s určitým odstupem také na kole," pousmála se Hančíková.

A na severu Evropy zůstane i ve druhé polovině letošních prázdnin.

„Čekají mě zde další menší závody, kterých se chci v rámci přípravy zúčastnit. Ráda bych se také připojila k místní tréninkové skupině dalších bikerů a lyžařů, kteří se zde chystají na novou sezonu. Domů se vrátím až na kontrolní reprezentační závody v půlce října," prozradila rodačka ze Zlína.