Právě sprintem začala zlínská reprezentantka své účinkování na evropském šampionátu. „Začala jsem vcelku dobře a se svým výkonem jsem byla relativně spokojená. Povzbudilo mě to do dalších závodů,“ vrátila se k úvodu celého mistrovství Hančíková, která byla i součástí české trojčlenné štafety v dalším závodě.

Ten z českého pohledu výtečně rozjela Helena Randáková, jež předávala na vedoucí pozici. Simona Karochová však před sebe pustila pět soupeřek a Hančíková už pouze stačila českou štafetu posunout na pátou pozici.

„Ani já jsem nejela úplně bez chyb. Švédská závodnice zvolila v jednom místě rychlejší postup a tím se v konečném pořadí dostala přede mě,“ přiznala zlínská běžkyně.

Pak přišel její nejméně vydařený start. Na střední trati se nevyvarovala jedné výraznější chyby a v cíli z toho bylo až 17. místo. „Po slibném začátku jsem špatně odbočila a v prudkém sjezdu jsem dokonce spadla,“ uvedla 23letá reprezentantka.

Všechno zlé je ale k něčemu dobré. „Zdravě mě to nahecovalo do posledního závodu na klasické trati. Řekla jsem si, že už bych konečně mohla hýbnout zadkem a něco dobrého zajet,“ pousmála se Hančíková. A svému předsevzetí nakonec také dostála. Před sebe pustila pouze tři Rusky a do cíle dojela hned za nimi.

„Chtěl jsem se jich držet co nejdéle. Docela mi vyhovovalo, že pořadatelé kvůli velkému teplu o něco zkrátili trať. Rusky však nasadily ďábelské tempo a nakonec mi odjely. Naštěstí jsem měla celkem solidní náskok na ostatní soupeřky a čtvrté místo jsem si dokázala pohlídat. Byl to můj dosud nejlepší výsledek na seniorském mistrovství Evropy,“ pochvalovala si dvojnásobná juniorská mistryně světa.

Teď se ještě pokusí vylepšit své aktuální postavení v žebříčku Světového poháru. Předchozí podnik v Kazachstánu sice na rozdíl od většiny soupeřek kvůli finančním důvodům vynechala, nicméně koncem března plánuje zakončit sezonu ve Švédsku.

„Teď jsem třináctá, což taky není špatné, ale když to půjde, ráda bych atakovala desítku,“ svěřila se se svým přáním Hančíková.