„Máme na svém kontě dva plusové body, naše forma sblížícím se koncem podzimu gradovala. Na naše poměry jsme asi dosáhli maxima,“ přemítá trenér Jiskry Štefan Boršický. „Zimní přestávka nás přibrzdila. Vposledních zápasech jsme měli formu, což jsme potvrdili nejen vítězstvím nad do té doby neporaženou juniorkou pražské Slavie, ale rovněž ovíkendu vpoháru, kdy jsme vyhráli na půdě vlize druhé Plzně,“ připomněl poslední úspěchykouč.

Jeho trenérský rukopis, coby současně lodivoda prvoligových házenkářů Napajedel, se rovněž naplno projevil vsoutěži žen. Pod jeho vedením oba celky patří mezi nejvíce skórující a inkasující týmy vsoutěži. „Preferuji spojkovou házenou. Navíc zpočátku se naše obrana sehrávala, proto věřím, že vodvetách již bude úspěšnější.“

Jestliže vuplynulém ročníku se ovětšinu branek starala pouze kanonýrka Martina Prudká, vnovém ročníku se již ogóly dělí celý tým. „Na rozdíl od minulé sezony se už na nás soupeři lépe připravují. Osobnost Prudké stále poutá pozornost soupeře, ale další hráčky jako Kovaříková, Mašková nebo Mahdalová nyní mAJÍ možnost prodat své zkušenosti,“ pochvaluje si Boršický.

Vedle dobrých výkonů vligové soutěži drží Otrokovičanky ještě naději na historicky nejlepší výsledek vČeském poháru. Probojovaly se až do čtvrtfinále, kde vneděli (od 18hodin) změří síly súřadujícími českými mistryněmi– pražskou SlaviÍ.

„Už tak jsme zde překročili stanovené maximum. Bohužel, vneděli nám budou vPraze chybět Huráňová, která odjede sVeselím na turnaj do Polska, a ze studijních důvodů iKovaříková. Domácí jsou favority, proto nemáme co ztratit. Kdy opět budou mít holky možnost změřit síly smistrem?“ motivuje Boršický otázkou své svěřenkyně kco nejlepšímu výkonu.

Po víkendu si však velkého volna neužijí. Ipřes přestávku se bude tým potkávat jednou týdně, aby se udržoval vkondici. „Vpolovině ledna jsme totiž pozváni na dvoudenní mezinárodní turnaj do Partizánského, odva týdny později sami podobnou akci pořádáme. Vprvním měsíci nového roku začneme sintenzivním tréninkem, abychom byli na březnový úvod odvetné části co nejlépe připraveni,“ přeje si Boršický.

Ajaké cíle si pro zbytek sezony vOtrokovicích stanovili? „Půjdeme zápas od zápasu. Každopádně chceme skončit vhorní polovině tabulky a nemít záchranářské starosti. Kdybychom zopakovali loňské čtvrté místo, bylo by to skvělé,“ netají se Štefan Boršický