Jasným favoritem utkání v Zubří budou domácí házenkáři. V reprezentační pauze si Valaši dobře zatrénovali v utkání 3. kola Českého poháru, ve kterém bez problémů vyhráli ve druholigovém Zlíně (48:22).

V dosavadních odehraných třinácti kolech extraligy mají skvělou bilanci dvanácti výher a jedné porážky a vedou tabulku. Navíc v prvním vzájemném zápase sezony v Hranicích soupeře jasně přehráli o devět branek (32:23). Přesto však zkušený trenér Zubří Jiří Kekrt očekává těžký zápas s nevyzpytatelným soupeřem.

„Hranice jsou jeden z těžších protivníků v extralize. Disponují spoustou kvalitních hráčů. Navíc je to tradiční derby zápas, který je vždy specifický,“ uvedl kouč Jiří Kekrt. V sestavě Zubřanů bude chybět trojice dlouhodobě zraněných hráčů Plšek, Vyjídák, Martin Hrstka. Navíc v reprezentační přestávce se několik hráčů potýkalo s nemocemi a nachlazením.

Tým Bystřice pod Hostýnem nastoupí dnes od 18 hodin na palubovce sedmého Jičína. Hosté jsou v tabulce na dvanáctém místě se ziskem pěti bodů. Jičín se v posledních kolech dost trápil a měl velkou marodku. V posledním zápase však dokázal potrápit i Prešov, a proto je favoritem zápasu.

„Pohárový zápas na palubovce Lesany Zubří nám moc nevyšel a nakonec jsme mohli být rádi alespoň za to, že postupujeme. Hráči mě zklamali tím, že málo bojovali. V Jičíně se pokusíme zvednout sebevědomí před domácím duelem s Lovosicemi,“ přeje si kouč Bystřice Bohumil Kolář.

V Jičíně zatím Bystřice ještě nevyhrála a body tam těžce získávají i mnohem lepší týmy.

Marek Havran, Libor Kopčil