„Naše situace je sice komplikovaná, ale do konce ještě zbývá dost kol. Rozhodně neskládáme zbraně a budeme bojovat do konce," slíbil za celý tým Rudolf Kafka mladší, úderná spojka Zlína.

Vítězství nad suverénně nejhorším Přerovem je ale prozatím jediným úspěchem jeho týmu. „Úvodem jsme trochu zklamaní. Bohužel jsme nezvládli důležitý zápas s Duklou, Lovosicemi a také v Brně se dalo bodovat," je si vědom talentovaný házenkář.

O to více si je vědom důležitosti dnešní dohrávky 9. kola, ve které od 18 hodin ve své hale vyzvou několikanásobného šampiona z Karviné. „Pokud chceme hrát o medaile, musíme ve středu doma Baník porazit. Vlastně každého, pokud chceme hrát play off," uvědomuje si Kafka.

„Soupeř rozhodně patří do kategorie hratelných. Karviná hraje rychlou házenou, hlavně jejich brejky si musíme pohlídat. Základem bude kvalitní obrana a naopak my se musíme pokusit o maximum gólů z rychlých protiútoků," vidí jasný recept na úspěch Kafka.

Také v dalších dvou kolech se Zlín představí svým fanouškům – v neděli vyzvou nováčka z Litovle a o týden později je čeká odveta s Hranicemi, které jsou aktuálně právě osmé.

„Pokud budeme kompletní, neměli bychom už rozdávat žádné body. Následující tři zápasy reálně ukážou naše šance na play off," zopakoval Kafka, který sám zatím hledá ideální formu z minulé sezony.

„Zatím nevím, čím to je. Makám stále stejně a raději nad tím nepřemýšlím. Věřím, že to zlomím nejen já, ale i další," pousmál se optimisticky Rudolf Kafka.