Disciplinární komise nakonec talentovanému házenkáři udělila jen podmínku a umožnila, aby si to oba celky rozdaly o záchranu na hřišti v plné síle. „Oddechli jsme si. Davidův faul z posledních vteřin zápasu totiž nebyl ničím výjimečný, často bývá přehlížen či trestán žlutou kartou. Ale kvůli progresivnějšímu trestání faulů v poslední minutě rozhodli sudí, jak rozhodli," nechce se už vracet k inkriminované situaci vedoucí týmu Petr Novák.

Nejdůležitější je, že Zlín v domácím dvojutkání, sice po velkém boji, ale splnil roli favorita a zítra jede do Litovle s mečbolem. „Rádi bychom sérii hranou na tři výhry ukončili co nejdříve. Na druhou stranu víme, jaké divácké peklo nás na Hané čeká. Do místní tělocvičny se sice moc diváků nevejde, ale jsou blízko palubovce a jsou velmi hluční," potvrdil Novák nedávnou zkušenost z posledního kola základní části, kde Zlín prohrál (24:28). „I proto jsme nabídli našim fanouškům možnost svézt se zdarma autobusem hráčů do Litovle. Zatím máme na pět zájemců, přičemž máme možnost vzít až 25 našich příznivců. Odjezd je v sobotu, případně neděli ve 14 hodin," vzkázal Novák.

Tým trenéra Jiřího Mičoly by měl odjet v plné síle, tedy již i s uzdraveným křídelníkem Mužíkem. Na druhé straně visí velký otazník nad startem nejzkušenějšího a nejlepšího hráče Litovle Davida Juříčka, jenž naposledy absentoval kvůli vykloubenému prstu. „Základem úspěchu bude disciplinovaný a týmový výkon. Házenkářsky jsme lepší, ale v bojích o záchranu více rozhoduje bojovnost a obětavost, kde by mohli kluci ještě přidat. Všichni věříme, že o naší záchraně rozhodneme už o víkendu a nejlépe již v sobotu," netají se Mičola.