„V podmínkách panujících ve Zlíně, tedy bez finanční podpory města a kraje, je velice náročné dlouhodobě udržet extraligovou úroveň a konkurovat týmům, které mohou na dotace spoléhat. Je to i o tom, že se musí sejít víc věcí dohromady," posteskl si Rudolf Kafka, člen vedení prvního týmu mužů Zlína, který po třech letech mezi elitou sestoupil. „Dvousložkový klub (muži i ženy) a jeho řízení má svá specifika. Hodně bude záležet na tom, jak se stávajícímu vedení podaří zajistit odpovídající finanční a personální zázemí pro obě složky a jejich spolupráci," dodal Kafka.

Kádr po sezoně opustili brankáři Mahušek s Luňákem (ukončili kariéru), stejně jako oba pivoti Pernica s Dujčákem. Citelná je rovněž ztráta úderných spojek Indráka (přestup do Hranic), Kavky a Plška. „Odchody jsou oslabením, nejcitelnější asi je v případě Kavky s Indrákem. Šanci nyní dostanou mladí, uvidíme, jak se toho zhostí. Každopádně i ve špičkových klubech dochází k obměně generací," poznamenal zkušený kouč.

Prvními posilami naopak jsou návrat pivota Marka Kočího z Německa, levorukého křídelníka Michala Paululíka z Karviné a ze Zubří talentované spojky Ondřeje Vavryse. Posilou je bezpochyby i zařazení do týmu asistenta trenéra Rostislava Dobeše, jenž naposledy hrával v Bystřici pod Hostýnem. „Jsem rád za jeho „vyslečení", na place potřebuji někoho zkušeného," diví se nad stávající omlazenou soupiskou Buday. „Dál jednáme i s dalšími možnými posilami, uvidíme, co přinesou další jednání. Nyní ale nemohu být konkrétní," omluvil se hlavní kouč Zlína, jehož výběr čeká první společný trénink až poslední týden v červenci.