Svým kolegyním z lavičky především nemohla odpustit malé nasazení a obětavost. „Musíme dřít všechny, i když sedím 50 minut na střídačce. Snad jsem čerstvá a pro míč se pomalu zabiju. Ne že tam skáče balon a díváme se na něho," vrátila se k jednomu z klíčových okamžiků, kdy Prešov začal s mohutným finišem a obratem. „Asi to byl momentální výpadek. Ale jde hlavně o přístup. Pokud bojuji o místo v sestavě, jen poklusem si jej těžko vydobudu. Určitě si to vyříkáme, všichni si musíme sáhnout do svědomí. Každá z nás ví, co pokazila," pokyvuje Sobieská.

Nečekanou nedělní ztrátou si Zlíňanky svůj boj o play-off po velmi podařeném vstupu do soutěže zbytečně zkomplikovaly. Konkurentky totiž nespí a mají Zlín nadohled. „Je to velká komplikace. S Prešovem to byly povinné body a ty musíme dohnat někde jinde. Snad nám na konci sezony nebudou chybět, neboť se hraje o každý bod. Opět to asi bude boj do posledního kola," očekává talentovaná spojka.

Ta i přes nepovedený poslední duel zatím prožívá jednu z nejpovedenějších sezon, když se 44 přesnými trefami v tabulce střelkyň interligy okupuje čtvrté místo. „Je lepší než loni. Hodně to bylo tím, že jsme měly na začátku výhodnější los. Body jsme si aspoň nahnaly Mít tyhle dva body, start by byl dobrý," hodnotí úvod házenkářka, která se pozvolna stává přirozenou tahounkou týmu. „Asi jsem do této role už dorostla, nebo bych měla. Ale to samé platí i o Drotárové nebo Kamenářové. Všechny tři bychom měly držet tým v nejtěžších chvílích," nezbavuje se odpovědnosti.

První pokus o reparát budou mít Zlíňanky již v neděli, kdy zajíždí na půdu favorizované pražské Slavie. I sešívané poslední zlínský přemožitel doma překvapivě porazil. „Těžko říct, jestli si po posledním zpackaném zápase budeme na Slavii věřit, ale měli bychom," dodala odhodlaně hráčka, jejíž matka Daniela již několik posledních sezon ve všem podstatném prakticky šéfuje klubu.

„Je to pro mě složitější a někdy i nepříjemné. Sice mně holky nedávají najevo, že bych snad měla být protekčním dítětem, ale i tak je na mě mamka přísnější než na ostatní," přiznává úspěšná hráčka, která se ale o házené doma téměř nebaví. „Protože mamka házenou nehrála a až tak jínerozumí, moc mi do ní nekecá. Popravdě když občas něco řekne, tak je to kravina," směje se od ucha k uchu jinak poslušná dcera. „Ale bez ní by to v klubu nešlo. Hodně pomáhá s financemi, kterým moc dobře rozumí. Kdyby tady nebyla, kdoví, jak by to s klubem vypadalo," dodala Michaela Sobieská.