„Sice díky lepšímu umístění máme nejvíce bonifikačních bodů, ale vyhráno zdaleka nemáme. Bude to boj," očekává trenér Zlína Peter Sabadka, jehož výběr o možnost opět si zahrát play-off přišel v posledním kole základní části WHIL, kdy mu chyběl jediný bod. „To už je historie, je zbytečné probírat co kdyby. Nyní je před námi jasný úkol – co nejdříve se zachránit," zopakoval.

Zatímco v sezoně 2012/13 se Zlín udržel mezi elitou až v baráži, nyní v případě nejlepšího scénáře může mít klid už v neděli večer. „Vyhrát oba úvodní duely je v našich silách, herně na oba soupeře máme, ale nyní to bude více o bojovnosti, nasazení a hlavě," je realistou Sabadka, jehož výběr naposledy ve Veselí zvítězil (23:21). „Tehdy šlo také o hodně, výhra nám dávala naději na play-off. Nyní to ale bude psychicky ještě náročnější," ví Sabadka.

Dlouhé přestávky využil ke zlepšení kondice a herních dovedností týmu. „Stihli jsme sehrát dvě vyrovnaná přípravná utkání s Porubou, kterou jsme dokonce u nich porazili (27:31 a 29:26). Navíc až na Mikšovskou s Brandovou bychom měli být kompletní. Já týmu věřím," nepřipouští komplikace se záchranou Peter Sabadka.