„Po třech duelech s aspiranty na prvenství jsme nyní papírovými favority a na nic jiného než zisk dvou bodů nemyslíme," potvrdil asistent zlínského trenéra Oldřich Dvořák.

Reprezentační přestávky Zlíňanky využily zejména k pilování obrany, která se trenéru Peteru Sabadkovi stále nezdá dostatečně pevná. „Zaměřili jsme se rovněž na přechod do rychlého protiútoku a zakončení. Zde jsme měli také rezervy," potvrdil kouč. „Každopádně všichni cítíme, že naše hra jde s každým zápasem nahoru, za pochodu se totiž sehráváme," doplnil.

Domácí hráčky společně s Pískem uzavírají interligovou tabulku. Aby nespadly na úplné dno, pořádně si před víkendem rozebraly hru protivníka. „Písek bez Borovské je oproti minulé sezoně poloviční, což potvrdila úvodní kola. O to důležitější bude nepodcenit soupeře," varuje Dvořák zlínskou lavičku, na které budou stále chybět rekonvalescentky Sobieská s Pospíšilovu. „Menší potíže mají Brandová se Zuzkou Marčíkovou, ale já věřím, že v sobotu nastoupí."

Sílu zlínského výběru již na vlastní kůži poznal prvoligový Havlíčkův Brod, který ve středečním osmifinálovém pohárovém duelu dostal řádně za vyučenou (37:17). „Možná by nám dal více jen trénink. O generálce na mistrák se nedá vůbec hovořit. Většinu času odehrály holky, které až tolik v mistrácích nedostávají šanci," dodal Dvořák.