„Prakticky už od ledna nedošlo k dohodě. Představy Martiny o vytíženosti se rozcházely s představou kouče. A protože se situace nezměnila ani nyní, mladé křídlo si hledá angažmá," potvrdila předsedkyně zlínského klubu Daniela Sobieská.

Podle všeho by mladší ze sester Salčákových měla hrát v Olomouci nebo Veselí.

„Rádi bychom tým posílili o kvalitní levorukou spojku, ale na trhu nikdo takový není. Po pravdě jsme připravení díry zacelit z vlastních zdrojů. Stále máme kvalitní tým včetně zkušených matadorek, vedle nichž můžou z našich talentovaných odchovankyň vyrůst kvalitní konkurenceschopné hráčky.

Více než na posilování se zaměříme na intenzivní odstraňování slabin týmu. Hráček máme dost," zdůraznila šéfka zlínské házené.

„Když už by se někdo našel, nevylučuji příchod nové tváře. Ovšem za podmínek našeho klubu, a ne hráčky," dodala.

Zlínský tým, který druhým rokem povede zkušený slovenský kouč Peter Sabadka, nyní až do 10. července užívá volna. To ale neplatí pro kvarteto juniorských reprezentantek Kamenářovou, Vlkovou, Nygrýnovou a Dufkovou, které za týden absolvují s českým týmem světový šampionát 19letých v Chorvatsku.

Poněvadž mezinárodní soutěž začne netradičně až v závěru září, hráčky si vedle tvrdé přípravy v létě ještě užijí neplánovaně dva týdny volna.

„Myslím, že úvodní los nemáme špatný. Písek je na úvod hratelný, třebaže nad jeho výkony a kvalitou vždy visel otazník. Zvědaví jsme rovněž na výkony nováčka z Prešova, který 12členné startovní pole doplní namísto Jindřichova Hradce," upřesnila Sobieská.

Bonbonkem podzimní části ve Zlíně by se mělo stát reprezentační utkání házenkářů. Český výběr totiž v Baťově městě 2. listopadu v rámci evropské kvalifikace vyzve Makedonii. „Jsme rádi, že každý rok nás alespoň jedna akce nemine," dodala spokojeně předsedkyně HC Zlín Daniela Sobieská.