Brněnský los určil, že v úvodním kole její svěřenkyně 5. září doma vyzvou ŠKP Bratislava. Tedy tým, který v minulé sezoně nezískal ani bod.

„Pak jedeme na Slavii a úplně celý ročník zakončíme proti našem tradičnímu rivalu v boji o play-off Olomouci," spokojeně upřesnila s úsměvem Černá, kterou ani nezaskočil fakt, že nedávný boj o záchranu byl zbytečný, neboť i poslední Písek se nakonec zachránil.

„Je to zvláštní, ale podle legislativy. Protože to umožnily předpisy, respektujeme to," konstatovala diplomaticky funkcionářka Zlína.

A protože z I. ligy postoupil HC Plzeň, bude v mezinárodní soutěži nezvyklý poměr českých a slovenských účastníků. (8:5).

„V minulosti by tomu bylo opačně, při vzniku interligy na tom slovenské kluby byly lépe. Časy se ale mění a česká klubová házená už je na úrovni, dá se říci i na vzestupu," je přesvědčená česko-slovenská házenkářská legenda.

Přestože se nově změnil systém závěrečných bojů, ve Zlíně věří, že se jich týkat nebude.

„Nově se totiž o záchranu bude hrát jako o medaile, tedy vyřazovacím způsobem na dvě utkání. Každopádně nás všechny kvůli plánované přestávce na přelomu kalendářního roku čeká nabitější program po Novém roce," vypozorovala z rozpisu soutěže.

Třebaže společná příprava začne ve Zlíně i kvůli univerziádě v Koreji až v polovině července, vedení už nyní má hodně práce. Při zranění a odchodu Slovenky Túrociové a těhotenství Mikšovské totiž chybí týmu zkušená gólmanka.

„Vedení jsme vytipovali několik jmen. Protože ale ještě nejsou jednání u konce, nemohu být konkrétní," omluvila se Černá, která i přese všechno o návratu neuvažuje.

„Třebaže soutěž startuje relativně brzy, máme dostatek času na přípravu i přípravné zápasy, ve kterých se nyní chceme utkat zejména s celky ze zahraničí. Něco už máme rozjednáno. V první fázi ale bude na holkách v červenci pilování kondičky," dodala na závěr s úsměvem trenérka Lenka Černá.