Duel s Michalovci startuje v 16 hodin v hale Euronics.

„Samozřejmě že nastoupíme s cílem vyhrát, ale jsme realisté a víme, kdo je favorit utkání. Šanci na dva body si může dělat jen šílenec, notorický alkoholik, který ani neví, kde je hala," zavtipkoval zlínský asistent trenéra Oldřich Dvořák, který se na druhou stranu neobává třicetigólového debaklu, jaký naposledy od Michalovců utrpěla Nitra. „Ta ale nastoupila s dorostenkami. My chceme uhrát dobrý výsledek, ale především podat kvalitní výkon," prohlásil.

Série neúspěchů a především dvě hloupé porážky doma s Pískem a naposledy na Hané přiměly vedení vyvolat s hráčkami společné sezení, kde jim bylo důrazně domluveno.

„Nůž na krk nikdo nikomu nedával, byla to pouze normální reakce na vývoj ve spodní části tabulky. Holky si musí především uvědomit, že hrát za Zlín není jako chodit někde do pionýrského kroužku," zvýšil hlas asistent, jenž jedním dechem dodal. „Hráčky určitě ze dne na den hrát házenou nezapomněly. Problém je v jejich hlavách, ale proč tak tomu je, nevím. Nevidím do nich," pokrčil rameny.

Současně potvrdil, že týmu chybí přirozený vůdce, který by uměl v rozhodující fázi strhnout všechny ostatní. „Typického magora pro házenou nemáme. Potřebovali bychom nějakého válečníka, který by se sekerou v ruce dokázal zaútočit," řekl v nadsázce Dvořák.

Možná takového nyní zlínské vedení intenzivně hledá. V posílení týmu s blížícím se uzavřením přestupního okna tajně věří i hlavní zlínský kouč. „Kvalitní hráčky na trhu nejsou, ale v první lize se dá najít pár talentovaných. V klubu se stále bavíme o posílení našeho mladého kádru a hledáme a do konce ledna bych chtěl vyzkoušet jednu až dvě hráčky," potvrdil nekonkrétně trenér Zlína.

Stejně tak nevidí příliš reálně příchod bývalé reprezentační pivotky Pavly Nevařilové, která po zranění hájí barvy Jiskry Otrokovice. „Hovořili jsme s ní, ale důležité jsou také ekonomické možnosti klubu," dodal.