Ta v 11 duelech nasázela svou levou rukou úctyhodných 140 branek a ve Zlíně se upsala na rok. „V hledáčku jsme ji měli již několik měsíců, ale až nyní se nám podařilo administrativně její příchod k nám dořešit," těší trenéra Zlína Petera Sabadku.

A sám ví, že rozhodně žádného zajíce v pytli nekupuje. V minulosti ještě coby trenér Trenčína právě levorukou spojku vytáhl mezi házenkářskou smetánku. „V osmnácti letech se stala talentem roku interligy a přestoupila do Michalovců. Pak se ale vytratila, aby v létě v dresu druholigového Hodonína svou kariéru restartovala," upřesnil slovenský kouč, který si uvědomuje, že minimálně k jejímu zabudování a sehrání s týmem bude potřeba nějaký čas. „Jedná se ale o velmi šikovnou levačku, kterou po odchodu Hradilové hledáme. Sice je menší, ale o to dynamičtější. V Hodoníně všechny převyšovala, v jednom zápase dala i přes dvacet branek a je o dva parníky nejlepší střelec II. ligy," popsal ve zkratce kouč novou krev svého týmu, která ale z důvodu pracovních povinností v Trenčíně všechny tréninky neabsolvuje.

Už v závěru kalendářního roku přitom sehrála dva přípravné duely v Ostravě s Porubou, které Zlíňanky prohrály. „Rozhodně oživila naši hru, je vidět něco jiného. Fenomenální vstup ale nečekám, ze dne na den to nepůjde. Chuť do házené má ale velkou a to je důležité," dodal zlínský asistent trenéra Oldřich Dvořák.

Ani v Hodoníně z přestupu své hvězdy nedělají tragédii. Součástí dohody o přestupu je současně hostování právě v celku lídra druhé ligy. „Patří k našim klíčovým hráčkám, je nepostradatelná. I proto jsem rád, že jsme se se Zlínem dohodli, že drtivou většinu odvetné části odehraje i u nás. Stále s ní s našimi postupovými ambicemi počítáme," potvrdil kouč Hodonína Antonín Střelec, poslední trenér, který dokázal v roce 2005 dovést Zlín k titulu.

„Protože Annamária odehrála duely Českého poháru v dresu Hodonína, ve středu v našem domácím semifinále s Mostem (od 17 hodin) ji ještě bohužel nasadit nemůžeme. Podle všeho by měla být k dispozici pro nedělní důležité utkání v Olomouci," dodal Dvořák, asistent trenéra a člen vedení zlínského klubu.