„Podle všeho bude jedinou naší posilou. Trenér Sabadka si ji vytipoval na základě předchozích zkušeností z Veselí a jsme rádi, že došlo k dohodě. Další nákupy již neplánujeme. Máme vyvážený tým, kde se dál budeme snažit zapracovávat naše talentované odchovankyně," potvrdila filozofii vedení zlínské ženské házené její předsedkyně Daniela Sobieská.

Talentovaná úderná spojka před minulou sezonou dala po tříletém angažmá sbohem Veselí nad Moravou, odkud odešla do druholigového francouzského celku Cergy Pontoise z předměstí Paříže. Zranění křížových vazů v koleni ale Drotárové nedovolilo dokončit sezonu a v únoru se podrobila operaci.

„Její zdravotní stav jsme si řádně ověřili a podle všeho bude připravena na novou sezonu. Protože je ještě ve fázi rekonvalescence, je tam samozřejmě riziko návratu zranění. Ale to je u téměř každé hráčky," pousmála se předsedkyně zlínské házené Daniela Sobieská.

K týmu se odchovankyně michalovské házené přitom připojila již včera večer. „Jsme rádi, že se zapojila do naší druhé – herní fáze přípravy a již nyní může nasávat atmosféru nového týmu. Stále však musí dál individuálně rehabilitovat. 
V tomto směru ale má špičkový dohled," pochvaluje si Sabadka, jenž si její příchod nemůže vynachválit.

„Podílela se na úspěšném tažení a úspěších veselské házené. Navíc věkově je v nejlepším období své kariéry. Upřímně jsme hodně potřebovali hráčku střední generace, od které si slibuji především stmelení defenzivní činnosti, zejména středu obrany. Je to kvalitní vnímavá hráčka, výborná ve hře jedné na jednu," nešetřil komplimenty slovenský kouč ve službách Zlína.

„Pevně věřím, že si dokážeme navzájem pomoci – ona nám k lepším výsledkům, my jí k uspokojení jejích hráčských ambicí. Věřím, že s ní budeme opět silnější," netají se Sabadka, pod jehož vedením dosáhl Zlín v uplynulém roce po letech na účast v play off a nakonec bral čtvrté místo.

I přes odchod kvarteta hráček (Š. Marčíková, M. Salčáková, Handlová, Brzósková) z minulého kádru však bude mít opět vyšší – medailové ambice. „Naším prvořadým cílem je postup do play off, pak se uvidí," pousmál se zkušený trenér.