„Samozřejmě, že chci vyhrát, ale zejména mezi veterány to nebude vůbec lehké. Zde je totiž největší favorit Martin Žerava, jenž ještě nedávno jezdil světový šampionát a ještě nyní i v konkurenci mladíků jezdí ve své třídě do desátého místa," upřesnil Hrabica, jenž sedlá čtyřtaktní Suzuki 450 ccm.

Právě Žerava ovládl oba úvodní mistráky sezony.

„Nepřiznává se mi to lehce, ale musím spoléhat jen na jeho chyby. Kvalitativně je na tom lépe, navíc je profesionál," poukázal na jeho největší přednosti zkušený závodník a v minulosti i český šampion, jenž se už motokrosu věnuje po práci.

„To ale neznamená, že tomu nedávám maximum. Naopak," usmívá se.

Zejména s výkonem v úvodním z osmi podniků Přeboru Moravy v Přerově byl spokojen.

„Martina jsem alespoň trochu prohnal a mí další přímí konkurenti v boji o titul skončili až hodně pod stupni vítězů. Dá se totiž očekávat, že z medailistů kromě mě celý šampionát nikdo neabsolvuje. Klání na Hané brali jako dobrou přípravu," upřesnil Hrabica, jehož o víkendu čeká klání v Dlouhé Loučce.

Minulý víkend v Kramolíně u Plzně na MČR veteránů také dominoval a druhé místo na jeho tváři vykouzlilo úsměv.

„Tyto závody si hodně užívám. Oproti klasickým kategoriím totiž na trati strávím až o polovinu méně času. Více jsme vytížený na přeborech, kde stále jezdím standardní třídu Open," poznamenal.

Hrabica se stejně jako v minulých letech věnuje práci s mládeží a každoročně pomáhá motokrosovým nadějím v regionu.

„Oba mí svěřenci mi dělají radost. Můj synovec junior Ondřej Tögel byl na úvod mezi čtyřtakty druhý, teprve 15letý Prokop Měšťánek, jenž se s velkými závody teprve seznamuje, byl ve třídě dvoutaktů dvanáctý. Ale v něm cítím velký potenciál," dodal Jindřich Hrabica.