Pořadatelé z tuzemské metropole připravili v brdských lesích zajímavé tratě a konkurence závodníků ze světové špičky byla obrovská.

Hradil zahájil Světový pohár bronzem na klasické trati, následovalo šesté místo na střední trati a ve smíšené štafetě společně s Renatou Paulíčkovou a Frantou Bogarem získal dokonce stříbro za týmem Finska.

„Šlo o vrchol prvního závodního cyklu této sezony a myslím si, že s výsledky i výkony mohu být spokojený. Nejvíc mě potěšilo třetí místo na klasice, trochu horší už to bylo na střední trati. Ta byla mapově i technicky extrémně náročná, šestá příčka ale není k zahození. Vyšly nám i štafety. Za suverénními Finy jsme si stříbro v klidu pohlídali," konstatoval 25letý sportovec.

Ten pak ještě nádavkem absolvoval závod ve skorelaufu pod názvem Openscore, kde ve dvojici společně s Tomášem Staňkem jsme posbírali nejvíce bodů a zvítězili. Uplynulou sobotu se prosadil také v nejdelším závodě letošního roku, když 210 kilometrů dlouhou trasu Mamut tour dokončil na sedmé pozici.

„Bohužel se potvrdil startovní předpoklad, že tak dlouhý závod je pro mě v tuto chvíli již příliš. V závěru mi výrazně chyběly síly, takže jsem do boje o vyšší příčky nezasáhl," nebyl úplně spokojený Hradil.

Co mu naopak vyšlo báječně, to byl úvodní díl XCR Specialized Cupu na Masarykově okruhu v Brně.

„Trať okruhu mi tradičně velmi vyhovovala. V závěrečném spurtu jsem bojoval o vítězství, bohužel to těsně nevyšlo. I druhé místo však pro mě bylo úspěchem," ubezpečil dvojnásobný vicemistr světa z loňského ročníku, jenž svou všestrannost potvrdil také na Rohálovské padesátce, kde dojel jako druhý.

Vrcholem letošní sezony je pro nejlepšího českého specialistu Mistrovství světa MTBO, které se koná v srpnu v Maďarsku.

„Tam bych určitě chtěl znovu zabojovat o medaile. Rád bych zajel i nějaké slušné výsledky v silničních a MTBO závodech, což už se mi letos několikrát zadařilo," řekl ke svým ambicím Hradil. Další kolo Světového poháru MTBO jej pak čeká za dva týdny v sousedním Polsku.