Kvůli defektu, který ho potkal během závodní jízdy, mu však tento triumf unikl. I tak ale obsadil pěkné šesté místo. Mistrovství Evropy v jízdě na jednokolkách se uskutečnilo ve dnech 10. až 14.července v dánském Fakse Ladepladsu. Kromě úřadujícího mistra republiky ve všech jednokolkařských disciplínách - Vsetíňana Martina Hrušky se jej zúčastnily další čtyři stovky závodníků prakticky ze všech koutů starého kontinentu.

Martin závodil v několika disciplínách, jeho hlavní specialitou byl ale trial. O náročnosti této disciplíny svědčí i skutečnost, že na výstavbu cvičné a závodní trialové dráhy bylo spotřebováno kromě řady trámů, cívek a konstrukcí také bezmála dvě tisícovky europalet. Vsetínský jednokolkař byl skvěle připraven, na evropský šampionát trénoval průběžně během celého roku. Při poslední disciplíně ho ale potkala smůla.

„Zhruba dvacet minut před koncem dvouhodinového závodu jsem měl defekt, který pro mě znamenal konec závodění,“ říká Martin Hruška. I tak je ale se svým výkonem spokojen, protože i přes tuto nehodu skončil šestý. „V tak náročném závodu, kde nechyběly překážky jako přejíždění lávek ve dvoumetrových výškách, pneumatik od traktoru, betonových skruží a podobně, je konečné šesté místo pěkné,“ zhodnotil své vystoupení Hruška, který se díky svým skvělým výkonům dostává do povědomí jako jeden z nejlepších trialových jednokolkařů ve světě.

„Všechno je jen otázka tréninku,“ říká jednokolkař. Mistrovstvím Evropy však pro Martina sezona neskončila. V září se chce ještě zúčastnit jednokolkařských Brno days. Příští sezonu by měl mít nabitou. „Kromě různých exhibicí mám v plánu i účast na mistrovství republiky a mistrovství světa, tentokrát v Kodani. Teď jsem si například nově pořídil jednokolku na freestyle jako doplněk svých balančních schopností,“ uzavírá jednokolkař.