Druhé místo v 10,2 kilometru dlouhém podniku s celkovým převýšením 564 metrů, vybojovala v čase 41:59 Natálie Laura Mynářová z týmu MTB Ondřejník, bronzovou příčku obsadila Eva Kocichová (Ostravice, 45:16).

,,Na nové trati jsem chtěla zajet dobrý čas. Proto jsem hned po startu zvolila ostřejší tempo a díky této taktice jsem se už v průběhu prvního kilometru posunula na první příčku. Síly mi později vydržely až do cíle a proto se mi celý závod podařilo suverénně ovládnout," pochvalovala si Lucie Javorová.

V Beskydech se představil také její otec Stanislav Javora (Valachbajk CykloMira), jenž ovládl časem 34:42 kategorii padesátníků. Druhý v této společnosti skončil Miroslav Adamčík ze Suchdolu nad Odrou (36:37), třetí pozici bral Zdeněk Solanský z Rožnova pod Radhoštěm (39:35).

,,V mém oblíbeném prostředí jsem obhájil loňské prvenství a navíc jsem v absolutním pořadí v konkurenci třiašedesáti mužů porazil hodně mladších soupeřů a skončil jsem na sedmém místě," potěšilo 52letého vítěze Javoru.