„Tolik nehod, poruch a neočekávaných situací jsem během závodní kariéry ještě nezažil. Před startem uplynulé sezony jsme měli ambice ve velkém mistráku, ale po sérii poruch, havárií a defektů jsme nakonec museli vše přehodnotit a vsadit na jednodenní závody. Ani zde to nebyla procházka růžovým sadem. Při vší hrůze jsme nakonec vybojovali bronz,“ měl alespoň jednu „závodnickou“ radost Jan Jelínek. Další se dočkal vosobním životě, kdy se mu včervenci narodil první potomek– dcera Anna–Marie.

Zlínský 31letý závodník se od roku 2001pravidelně účastní rallye závodů vrámci Mezinárodního mistrovství ČR a Mistrovství ČR. Letošní ročník Jelínek zahájí opět svozem Mitsubishi Lancer Evo IX až koncem března na Valašské rallye, neboť vynechal úvodní podnik vRakousku.

„Sněhu jsem se nebál, naopak rád se sklouznu. Závod mi ale nevyhovoval termínově. Poněvadž se do konečného hodnocení mistráku počítají výsledky ze šesti zcelkového počtu devíti závodů, dal jsem přednost rodině,“ vysvětlil hrdýotec.

Na populární „valašce“ již bude ale chtít předvést své jezdecké umění. „Pevně věřím, že jako loni už nebudeme muset po měsíci přehodnocovat naše cíle a přecházet ke sprintům. Rádi bychom skončili do 15.místa absolutně, a vysoutěžili si tak prioritu ASN. Naším hlavním cílem je však dojíždět pravidelně do cíle. To se nám loni zrůzných důvodů nedařilo. Snad jsme si již všechnu smůlu vybrali,“ poznamenal Jan Jelínek.