Na severu Moravy v jízdě proti chronometru vybojovali druhá místa Jiří Slavík, Ivo Odvárka a Ladislav Pelc.

Slavík v kategorii třicátníků dosáhl v 18 kilometrů dlouhém závodu, času 26:51. Jiří Hradil bral v této společnosti za čas 27:21 páté místo.

,,Postavou nejsem vhodný typ pro časovky, přesto mi profil trati v Morávce nedaleko Frýdku-Místku vyhovoval. A to zejména jeho první polovina, kdy se jelo do kopce. V úvodních devíti kilometrech jsme totiž museli překonat převýšení 160 metrů," přiznal Jiří Slavík. Ten po startu nejel úplně naplno, protože potřeboval zahřát svaly do provozní teploty.

,,Po kilometru už jsem se ale dostal do potřebného tempa. V tomto úseku byla ovšem nejtěžší část a to zhruba 800 metrů dlouhý kopec s průměrným sklonem 5 %. V dobrém rozpoložení jsem však vydržel až do obrátky. Ve druhé části časovky z mírného kopce bylo ale nutné jet maximální rychlostí. Podmínky navíc ztěžoval protivítr. Nicméně, ikdyž mi postupně ubývaly síly, podnik na frýdecko-místecku jsem zdárně dokončil," pochvaloval si v cíli Slavík, který by byl v Beskydech spokojený i s pátým místem.

,,Nakonec jsem nestačil pouze na výborně připraveného Josefa Dužíka z Kilpi Racing Teamu Ostrava, s nímž jsem prohrál o třiačtyřicet sekund," potěšil nečekaný výsledek Jiřího Slavíka.

Mezi čtyřicátníky v Morávce dojel rovněž na druhé příčce Ivo Odvárka (26:22). Tomáš Galuška obsadil čtvrtou pozici (27:25). V kategorii padesátníků se ziskem stříbra pyšní Ladislav Pelc (27:50).

Statečně se držela v hlavní mužské kategorii do 29 let i zbývající zlínská dvojice hájící v sedmém Slezském poháru barvy zlínského FORCE KCK Cykloteam. Michal Hradil v této společnosti skončil devátý (28:10) a Martin Josefík desátý (28:23).

Lubomír Hotař