ASTRA PRAHA - JISKRA OTROKOVICE 26:29 (9:14)

Kombinovaná sestava Jiskry (chyběly Budinková, Kovaříková, Kovářová) se pustila do Pražanek s velkým nasazením a v deváté minutě již vedla 6:1. Po změně stran Otrokovičanky svůj náskok ještě navýšily. Pak však polevily v obraně a několika chybami v útoku pomohly soupeři opět do sedla. Ve 28. minutě se domácím hráčkám podařilo snížit na rozdíl jediné branky. Závěr však opět patřil otrokovickým děvčatům, která dvěma rozhodujícími góly definitivně zlomila odpor soupeřek.

Asistent trenéra Zbyšek Cileček byl s výkonem děvčat velmi spokojen a ocenil výkon všech hráček především za velmi bojovný výkon, který v posledním zápase předvedly. „Čtvrtým místem v soutěži jsme překročili předsezonní cíl. Dík patří všem děvčatům, která se v průběhu sezony zapojila do hry a pomohla tak vrátit otrokovickou házenou na výsluní. Bez podpory města a drobných sponzorů by to však nešlo,“ poděkoval Cileček.

Také Zlín SCM cestoval na půdu soupeře v silně kombinované sestavě. Zranění, nemoci a příprava na maturity byly příčinou, že trenér Milan Buday (na snímku) neměl k dispozici nikoho na střídání. „O to překvapivější bylo naše vedení, které jsme si udržovali až téměř do konce. V závěru sice domácí házenkářky zvrátily stav, ovšem nakonec jsme dosáhli na bod,“ potěšilo kouče, který hráčkám za odměnu při zpáteční cestě koupil zmrzlinu. „Takový výkon pouze v sedmi lidech jsem ještě nezažil. Domácí byli chvílemi bezradní. Holky hrály uvolněně jako z partesu,“ dodal Buday.