Hlavně pro naši psychiku. Nechceme, aby se opakoval loňský rok a museli jsme se strachovat o záchranu do posledního zápasu," nerad vzpomíná hbitý, v minulosti i reprezentační 30letý útočník. „Dnes nás zdobil týmový výkon, všichni příkladně bojovali. Základem byla i ubráněná oslabení a dobré přesilovky. Jsem strašně rád i za tak velkou spoustu gólů," oddechl si Uhrinovský.

V čem vidíte největší posun oproti loňské utrápené sezoně?

Více se stmelila parta, držíme více při sobě. Ve hře se nám daří vyvarovat bezhlavých výkonů. Vychází ze zajištěné obrany, vzadu skvěle chytá Radovan Michajlovič. A v útoku hrajeme jednodušeji, více střílíme na bránu.

Dal jste dva góly. Spokojen?

Rozhodně! Sice první dvě třetiny, kdy se hrálo dost přesilovek a oslabení, jsem se nedostal do tempa, ale v závěru jsem si vše vynahradil a jsem rád, že mi tam něco spadlo. (úsměv)

Loni jste laboroval se zraněnou nohou. Už jste zcela fit?

Sice na turnaji v Pardubicích jsem se trochu zranil, ale rychle jsem se dal dohromady a nyní jsem stoprocentně připraven hrát a vyhrávat.

Oba kotníky ale máte obvázané, s ortézami. Musíte si tedy dávat větší pozor?

Podle lékařů jsem fit, je to spíše už síla zvyku. Je to stejné, jako nyní nosí helmu fotbalový brankář Petr Čech. Také je fit, ale bez ní už ani ránu. Ortézy už budu nosit asi až do důchodu. (smích)

Nyní váš čekají dva aspiranti na titul Vítkovice a Brno. Můžete překvapit?

Bude to dřina, ale proč ne. Hlavně v Ostravě se nesmíme pouštět do žádné útočné přetahované, to by byl smrťák. Základem v obou duelech bude zajištěná obrana, ta by nás měla zdobit celou sezonu. Vyrovnanější zápas čekám s Brnem, navíc to bude 5. října v televizi.

Po víkendu jste o krůček blíže záchraně a play-off?

Ty jsou ještě hodně daleko, ale jsem optimista. Je dobře, že jsme bodovali hned napoprvé. Získali jsme klid.