„Do Pačejova jsme si jeli pro vítězství, což by nás přiblížilo mistrovskému titulu. To se povedlo splnit, takže ze závodu odjíždíme spokojení," pochvaloval si Kostka, jemuž výjimečně předčítal noty Zdeněk Hrůza, dvorní navigátor účastníka mistrovství světa Martina Prokopa.

„Jeho zkušenosti byly hodně cítit. Místní tratě jsou hodně specifické, z tréninku jsem si je příliš nepamatoval a jeli jsme vyloženě podle Zdeňkova rozpisu. Ten byl precizní a vyjma úvodní vložky, když jsem chyboval při odbočení a auto nám zhaslo, nás žádné další problémy nepotkaly," těšilo pilota vozu Citroën C4 WRC.

Jak už se během ročníku stalo dobrým zvykem, jeho jediným soupeřem byl Roman Odložilík. Ten však v šesté rychlostní zkoušce havaroval a do cíle dorazil Kostka s náskokem ryvných sedmdesáti vteřin na Jana Sýkoru. „Škoda Romanova konce. Dokud se držel za námi, trochu nás tlačil a museli jsme udržovat rychlejší tempo. I diváci si mohli náš souboj užívat," říká úřadující mistr republiky na okruzích.

Pak už o jeho vítězství nebylo pochyb. Jiného soupeře ve startovním poli neměl. „Přesto jsme se snažili jet svižně a přitom bezpečně. Myslím si, že se to povedlo. Příprava před závodem se nám vyplatila. Věřím, že tento výsledek potvrdíme i v Jeseníkách a uděláme rozhodující krok k celkovému prvenství," dodává Kostka.

VÝSLEDKY: 1. Kostka Tomáš / Hrůza Zdeněk (Citroën C4 WRC), 2. Sýkora Jan / Škardová M. (Mitsubishi Lancer Evo IX R4), 3. Kahle Matthias / Doerr Christian (Škoda Fabia WRC), 4. Dohnal Jan / Venclík Jakub (Peugeot 207 S2000), 5. Bujáček M. / Řiháková P. (Mitsubishi Lancer Evo IX), 6. Orsák Jaroslav / Šmeidler David (Mitsubishi Lancer Evo IX).