Na osmi měřených testech úvodního podniku RI Okna Rallysprint série, našel jezdec pilotující vůz Škoda Fabia R5 pouze jednou přemožitele v podobě Martina Vlčka.

,,Byla to vydařená sobota. Závodilo se na parádních tratích, které ovšem hodně poznamenalo počasí. Téměř v každé zatáčce bylo bláta, že k chybě nebylo nikdy daleko. Přesto jsme si závod parádně užili a věřím, že i fanoušci podél trati si při té spoustě smyků přišly na své," užíval si své třetí vítězství na tratích v okolí Slušovic zlínský pilot.

Otrokovický jezdec Pavel Valoušek
Když dál nepojedu, nesesypu se z toho, říká jezdec Valoušek

O druhé místo svedli tuhý boj piloti dvou vozů Ford Fiesta R5, přičemž na cílové rampě se z něj radovali Jaromír Tarabus se spolujezdcem Danielem Trunkátem, kteří Martina Vlčka s Jindřiškou Žákovou porazili i přes drobné zaváhání na poslední rychlostní zkoušce.

Oba piloty přitom po odjetí sedmdesáti ostrých kilometrů dělily pouhé dvě vteřiny.

,,Jsme nesmírně ˇšťastní. Na Tomáše Kostku jsme dnes bohužel neměli, ovšem s Martinem Vlčkem to byl parádní souboj až do konce. Po průletu příkopem za jedním retardérem na poslední zkoušce už jsem sice ve druhé místo moc nevěřil, ale nakonec to vyšlo," oddechnul si v cíli soutěže Jaromír Tarabus.

Jiří Kománek (vpravo) válel za Spartak Gottwaldov hokej.
Ve Zlíně hrál hokej. Pak Kománek hlídal proti Barceloně Suáreze

V rámci Rallysprint série v kategorii dvojkolek byl nejrychlejší další domácí pilot Egon Smékal se spolujezdkyní Petrou Němcovou.

,,Po problémech s brzdami vozu před závodem je to opravdu parádní výsledek. V úvodu jsem se o vůz chvíli obával, takže tempo nebylo úplně ideální. Postupně jsme však zrychlovali a ukázalo se, že úpravy na voze před startem velmi pomohly. Druhou sekci závodu jsme si tedy už užili a vítězství bereme všemi deseti," pravil na slušovickém náměstí spokojeně zlínský soutěžák pilotující vůz Citroen DS3 R3T.

Mezi produkčními vozy byl nejrychlejší Martin Březík s Mitsubishi Lancer Evo IX.

Výsledky 23. Ageus Rallysprint 2017

1. Kostka Tomáš - Kučera Ladislav Škoda Fabia R5 40:29,0
2. Tarabus Jaromír - Trunkát Daniel Ford Fiesta R5 +24,8
3. Vlček Martin - Žáková Jindřiška Ford Fiesta R5 +26,8
4. Tlusťák Antonín - Vybíral Ivo Škoda Fabia R5 +1:14,5
5. Melichárek Jaroslav - Melichárek Erik Škoda Fabia R5 +1:46,9
6. Březík Martin - Omelka Marek Mitsubishi Lancer Evo IX +1:01,8
7. Jelínek Jan - Ingr PetrMitsubishi Lancer Evo IX +2:55,9
8. Ševčík Pavel - Vajdák Luděk Subaru Impreza STi +2:59,5
9. Firla Lumír - Jůrka Zdeněk Mitsubishi Lancer Evo IX +3:54,8
10. Smékal Egon - Němcová PetraCitroën DS3 R3T Max +4:18,1

Jiří Hejtmánek