Přitom nechybělo mnoho a domácí mohli brát body tři.

Běžela poslední minuta, když se domácí Václav Večeřa řítil vstříc prázdné brance soupeře, ale nepochopitelně přestřelil. „Nevím, jestli tuto minelu způsobila kombinace únavy, nervozity a přemíry snahy, ale když Brno vyrovnalo, byl jsem z toho absolutně zničený. Naštěstí jsme utkání zlomili v prodloužení, takže se mi trochu ulevilo. Takový zápas jsme všichni moc potřebovali," shrnul svůj černý moment Večeřa, který si připsal gól a dvě asistence a byl vyhodnocen mužem utkání.

Domácí tým musel odolat nástrahám osudu a paní Štěstěny hned několikrát. Nejdříve si dal vlastní gól na 2:2 Kořený, poté ona bláznivá poslední minuta. I tak se ale Panteři nevzdali a vybojovali druhý bod. Kde se vzala taková síla?

„Každý z nás po minulém utkání s Bohemians ještě více zlepšil tréninkovou morálku, abychom byli ještě lépe připraveni. Navíc naše skvělé publikum nás stále žene vpřed a stojí vždy za námi. Chtěli jsme bojovat a vyhrát i pro ně," všímá si Večeřa.

„Pořád se opakuji, ale naši fandové jsou dle mého názoru ti nejlepší v celé extralize. Neotočí se k nám zády ani v okamžiku, kdy se nám výsledkově nedaří. Proto jsme klukům vštípili do hlav, že už kvůli nim musí na hřišti zkrátka padnout," vzkázal kouč Daniel Folta.

Přesto nabádá k další tvrdé práci. „Musíme stále pracovat na disciplíně, protože jsme se ani tentokrát nevyvarovali zbytečných chyb jako třeba naše vyloučení Nagyho z úvodu utkání, které soupeř potrestal a otevřel tak účet zápasu. Celkově chci ale kluky pochválit za týmovou hru a bojovnost. Musíme toto utkání využít ke zlepšení, je před námi stále velmi dlouhá cesta," tuší Folta.

Nyní je na programu reprezentační přestávka, kterou Panteři využijí k tréninku a přípravným zápasům. Další mistrovské utkání hrají Panteři opět doma, až 19. prosince od 19:30 hostí ve své hale lídra soutěže Tatran Střešovice.

JAKUB ŠTEFEK