A to už doslova, po druhé prohře 0:3 se volejbalisté Fatry s Evropou rozloučili v osmifinále Challenge Cupu.

„Působení v Evropě je strašně cenné pro naše mladé hráče, zkušenosti prodají. A i diváci se snad pokochali, když přijel jeden špičkový tým a dva velmi dobré mančafty," přemítá zlínská třináctka.

Byl řecký soupeř nad vaše síly?

Rozhodně hráli výborně, téměř bez chyb. Byli lepší a zasloužili si postoupit. Jen jsme neměli dvakrát prohrát 0:3.

Skóre na půdě Alexandropolisu neodpovídá průběhu hry?

Ne. Hlavně v prvním a třetím setu jsme byli vyrovnaným soupeřem. V prvním setu jsme i vedli 19:15 a v té chvíli nás začal poškozovat rozhodčí.

Co se přihodilo?

Pískal nám teče, které nebyly. V Řecku se to tak děje. Věděli jsme, že nás poškodí. Nevymlouváme se na to, ale zápas tím byl hodně ovlivněn a situace na nás zanechaly stopu.

Zlomilo se zde utkání?

Ano. Řeky obrácený set nabudil. Dostali se na koně a ve druhé sadě nás přehráli.

Ve třetím dějství jste v úvodu prohrávali už o šest bodů, ale dotáhli jste jej nakonec do vyrovnané koncovky. Co vás ještě hnalo vpřed?

Chtěli jsme zažít radost, ještě něco uhrát.

Nicméně v závěru jste znovu podlehli. Proč?

Pořád jsme dotahovali a Řekové výhodu bodu prostě dokázali zužitkovat. Ve hře nám pomohla dvě střídání, když Motyčka nastoupil místo Vašíčka a Přikryl nahradil Koláře, ale stále jsme tahali za kratší konec.

Jak se chovali protihráči?

Byli sympatičtí, v pohodě. Zapůsobili na nás dobře.

Jak vypadala atmosféra při utkání?

Byla klasická pro tuto jižní zem. Řekové se projevovali emotivně, při servisu řvali. A do repráků se pořád něco pouštělo.

Líbilo se vám město?

Trochu jsme se prošli den před zápasem, ale neshledali jsme nic zajímavého. Alexandropolis je typické přístavní město. Navíc my jsme tam nebyli na výletě, odvetu jsme brali naprosto zodpovědně.

JAN ŠMÍD