Kroměřížský pilot letos nedokončil populární Barumku kvůli poruše na převodovce, teď se chystá do Příbrami

Závodili s půjčenou hondou: a tím smůla nekončila

Jenže jak průběh soutěže ukázal, po loňském parádním druhém místě v devítkách Ondřejovi štěstí nepřálo a dalo mu vzpomenout na podobně protrápenou Barumku z roku 2011.

„Letos se věci přestaly dařit už před startem naší největší domácí rallye," vypráví Ondřej. „Pro náš tým CERS performance to měl být nejprestižnější závod v celém roce. Jenže auto, se kterým se účastním letošních podniků MMČR, muselo na kompletní repasi, protože pravidelně startuje s jinými jezdci také v rallyesprintech a letos už toho mělo celkově hodně za sebou," krčí rameny.

Při revizi tým nechtěl nic zanedbat, bohužel pečlivost paradoxně způsobila to, že auto do Barumky nestihli dokončit.

„Půjčili jsme si proto podobnou hondu jinde, jenže místo závodění jsme prakticky celou první etapu vychytávali různě závažné problémy. A když už jsme z auta konečně začínali mít dobrý pocit, prasklo ložisko diferenciálu a roztrhlo obal převodovky, což se stane maximálně tak jednou za deset tisíc let," posteskl si pilot. V nočním servisu se ještě pokusili převodovku vyměnit, ale zázrak nepřišel.

„Bylo tak jasné, že letos soutěž nedokončíme. Zklamání trochu zmírnil pohled na dech beroucí nasazení našeho osobního mechanika, který s opravou bojoval do poslední možné minuty," dodal Bisaha.

Kroměřížská posádka tedy z Barumky odjela s nula body, což pro vývoj šampionátu nebylo zrovna ideální.

Na druhou stranu jejich hlavní konkurent v boji o titul do Zlína vůbec nepřijel, a o konečném výsledku tak rozhodne až závěrečný podnik seriálu MMČR v Příbrami.

„Hodně jsme si přáli titul vybojovat doma ve Zlíně, ale asi jsme chtěli moc a neměli jsme nic. Teď pojedeme do Příbrami, kde se s naším kamarádem a zároveň největším rivalem Jirkou Sojkou utkáme napřímo," plánuje Bisaha.

Docela se prý už na to těší. „Pro Jirku je Příbramsko skoro domácí prostředí, nicméně já už tam taky dvakrát startoval a hodně se mi tam líbí," vzhlíží kroměřížský pilot nadějně k příbramské rallye, která se pojede o prvním říjnovém víkendu.

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU