Na rozdíl od jarní premiéry měli zlínští házenkáři duel s Chodovem jasně pod kontrolou, přičemž snaživému soupeři dovolili pouze první a poslední vedení 1:0.

„Kluci hráli mnohem zodpovědněji, hlavně v obraně. Přestože v útoku naše kombinace ještě stále vázne a prosazujeme se díky lepší kvalitě, na Chodov to stačilo," oddechl si trenér Zlína Andrej Titkov, jehož na druhou stranu potěšilo rozložení střelecké síly na více hráčů.

„Je dobře, že i další dokážou doplnit našeho kanonýra Roberta Plška. Na druhou stranu mě stále trápí přechod do rychlého protiútoku. Tragédii z toho ale nedělám, vše je o tréninku a souhře," věří Titkov, jehož naopak v obnovené zlínské premiéře potěšil výkon pivota Marka Kočího.

„Určitě může být velkým přínosem jak v obranné, tak i v útočné fázi. Rozhodně se ukazuje jako posila," potvrdil Titkov.

Bystřice držela v Lounech vyrovnanou partii do 25. minuty. Poté série technických chyb nahrála soupeři k získání uklidňujícího čtyřgólového vedení.

„Házeli jsme domácím balny přímo do ruky a ti trestali z brejků. Po změně stran se nám sice podařilo několikrát snížit na rozdíl gólu, ale více se nám nepodařilo," posteskl si kouč Bystřice Bohumil Kolář, který věřil v obrat do konce.

„Škoda promarněné přesilovky, kterou jsme prohráli 0:2. V závěru jsme ještě vsadili na dvojnásobné osobní bránění, ovšem soupeř se již zatlačit nenechal. Sice vyhrál zaslouženě, ovšem dalo se zde i vyhrát. Dnes nám to ale vázlo v útoku, nedokázali jsme se vyrovnat s tvrdou obranou Loun," doplnil.

Spravit chuť si mohou Bystřičtí již v neděli (od 10.30) proti poslednímu Ústí. „Nesmíme ale soupeře podcenit a oproti minulému víkendu zlepšit kombinaci," nabádá své svěřence Kolář.

ZLÍN – CHODOV 32:23 (15:10)

Zlín: Mahušek, Luňák – Žůrek 3/2, Kafka 4, Kočí 5, Pernica 4, Fišer 1, Farkaš 1, Buček 1, Šáš 2/1, Plšek 6, Poloz 5, M. Vacula.

LOUNY – BYSTŘICE P. H. 25:22 (13:9)

Bystřice: Janků, Apolenář – Juránek, Petrovčín, Vaclach, Doležel 3, Hradil, Tiller 3, Jaroš, Dobeš 6, Žůrek 3, Zbránek 4/1, Salvet 3.