„Vzhledem k předzápasovým problémům jsem za body velmi rád. Už dlouho jsem nebyl tak nervózní, jako nyní. Zdravotní problémy a absence (Lefan, Sadowski a Poloz – pozn. red.) se na našem výkonu podepsaly," přiznal po utkání trenér lídra Andrej Titkov, jemuž po závěrečném hvizdu spadl velký kámen ze srdce.

Především po povedeném vystoupení v Českém poháru, kde je až ve čtvrtfinále po boji vyřadily extraligové Hranice, očekávali všichni fanoušci více.

„V úvodu jsme byli až příliš nekoncentrovaní, obrana byla nedůsledná a v útoku jsme vyprodukovali poměrně hodně chyb," zlobil se na své svěřence kouč, který se alespoň částečné nápravy dočkal až po přestávce. Do rozhodujícího trháku se ale Zlínu utéci nepodařilo.

„Kdybychom lépe využili téměř čtyřminutovou přesilovku, mohli jsme se vyhnout závěrečnému dramatu. Naštěstí i díky střelecké potenci Plška se Zetíkem jsme konec zvládli," oddechl si kouč, jenž věří, že druhé „jarní" domácí vystoupení v neděli proti Chodovu jeho svěřenci zvládnou mnohem lépe.

HC ZLÍN – LITOVEL 26:24 (15:14)

Zlín: brankáři: Luňák 1, Mahušek – Žůrek 2/1, Plšek 9, Vítek 2/1, Zetík 5, Fišer, Farkaš 3, Buček 1, Šáš, Pernica, M. Vacula 1, Kafka 2. Trenér: Titkov.