Vítězství v Krušných horách vybojoval časem 7:43:52 Petr Novák z Klášterce nad Ohří, druhý skončil Jakub Svoboda (CK Kolokrám Svijany, 7:54:13).

,,Krušnoton, který startoval v Teplicích, je nejtěžším podnikem ze silniční cyklomaratonské série letošní sezony. Na trati jsme museli zdolat mimo jiné i pět náročných stoupání na Sněžník, Nakléřov, Komáří Vížku, Mikulov a Dlouhou Louku. Nikdy v kariéře jsem tak dlouhý závod nejel. Byla to však pro mě výzva, ale zároveň jsem z něho měl respekt," přiznal Lukáš Matula.

Závod začal vzhledem k jeho náročnosti v poklidném tempu. ,,K velké redukci stočlenného startovního pole došlo až na devadesátém kilometru, kdy jsme absolvovali šestikilometrový výjezd na Komáří vrch. V tomto úseku jsem měl ovšem problém a na čelo jsem se vrátil až v následném sjezdu. Po tomto kopci už nás zůstalo vpředu pouze pět jezdců, aby nás na 150. kilometru, kdy jsme zdolávali další sedmikilometrové stoupání, pozdější vítěz Novák udolal neustálými nástupy. Cyklista z Klášterce nad Ohří se nám definitivně vzdálil dva kilometry před vrcholem. Hned záhy jsme se se Svobodou snažili Nováka dostihnout, ovšem to se nám nepodařilo. S Jakubem jsem si to proto rozdal v závěrečném spurtu o stříbrnou příčku," popsal vývoj závodu nakonec se třetím místem v cíli spokojený Matula. Ten ovšem v Krušných horách suverénně vyhrál nejmladší kategorii třicátníků. (hot)