,,V duelu proti Krajčírovi to byla moje neúcta k hlavnímu organizátorovi turnaje. Cyrila jsem totiž nešetřil a brzy jsem s ním vedl 5:0. Domácího soupeře ale moc dobře znám a proto jsem ho porazil díky pestrému hernímu pojetí. Snadnou úlohu jsem měl s Pavlem Remiášemi, protože Ostravan do semifinále vůbec pro únavu nenastoupil. Ovšem ve finále s Handlířem to byla velká bitva. Brňana jsem pokořil už v základní skupině a tato výhra mě povzbudila i v zápase o první příčku. V něm mi vycházela taktika postavená na trpělivosti. Na útočně laděného protivníka se mi dařily kraťasy i prohozy. Navíc jsem ve střetnutí vyprodukoval míň nevynucených chyb. Za stavu 5:5 jsem prolomil Petrovo podání a potom už jsem utkání v klidu dopodával ke konečnému vítězství," radoval se z turnajového triumfu na Slovensku Dušan Machala.

V příjemném prostředí poblíž řeky Moravy ve dvoutisícové obci v senickém okrese se hrála také Soutěž velké útěchy (o 9. místo). Tu vyhrál Vlastimil Kadlec z Lomničky u Tišnova, jenž si ve finále poradil se zlínským Petrem Polákem 6:2. ,,Kadlec byl na kurtu pohyblivější a ve výměnách jistější," uznal poražený Petr Polák.
Ve finále Soutěže malé útěchy (o 15. místo) zdolal Jan Nahodil z Valašských Klobouk Libora Zapletala (Lhotka u Zlína) 6:4. ,,Čekal jsem na chyby soupeře a důležité body jsem získával hlavně přes Liborův bekhend," našel podstatu úspěchu ve finále malé útěchy Jan Nahodil.

Výsledky hlavní soutěže Velké ceny Záhoria 2016: Čtvrtfinále: Dušan Machala (Zlín) – Cyril Krajčír (Moravský Svätý Ján) 6:1, Pavel Remiáš (Ostrava) – Miroslav Petružela (Daskabát u Olomouce) 7:6, Petr Handlíř (Brno) – Pavel Saturka (Jihlava) 6:1, Petr Vrba (Lipník nad Bečvou) – Josef Hnaníček (Štítná nad Vláří) 6:2. Semifinále: Machala – Remiáš skreč, Handlíř – Vrba 7:6. Finále: Machala – Handlíř 7:5.

Lubomír Hotař