„Bude to těžký zápas. Pokud nepočítáme Dynamo Moskva, tak se letos střetneme s nejsilnějším soupeřem," má jasno kouč volejbalové Fatry Roman Macek.

Dnes od 17 hodin čeká volejbalisty v hale Euronics Zlín v 8. kole extraligy pořádná fuška. Pokud je druhý celek soutěže v něčem silný, tak je to ofenziva. Lépe smečující tým v Česku nenajdete.

„Mají několik velkých individualit, hlavně jejich smečaři jsou vynikající," ví Macek. „Věřím, že přijde solidní návštěva, nějakých pět set lidí by nás mohlo přijít podpořit," doufá zlínský kouč.

Kurzy sázkových kanceláří ukazují, že Karlovarsko je v souboji favorit. To Macek odmítá. „Myslím, že doma, kde jsme zatím stoprocentní, máme dobré šance. Sázkové kanceláře tomu asi nerozumí, zřejmě se jen podívají do tabulky a podle toho dělají kurzy," říká s úsměvem Macek.

Karlovarsko prožilo skvělý vstup do extraligy. Poprvé padlo až v minulém kole, když doma ztratilo body se suverénním lídrem z Liberce.

To Fatra si připsala v poslední době hned tři porážky za sebou. Nejprve nestačila v odvetě Evropského poháru CEV na moskevské Dynamo (0:3), pak v extralize překvapivě podlehla Příbrami (1:3) a ve čtvrtek odjela s prohrou i z palubovky Odoleny Vody (2:3) ve 3. kole Českého poháru.

Že by byla Fatra v krizi, to ale Macek odmítá. „Dynamo je evropský velkoklub, to nemůžeme ani počítat. Nepovedl se nám jen zápas v Příbrami, ta porážka byla zbytečná," mrzí zlínského trenéra.

V Odoleně Vodě dal šanci hráčům širšího kádru. „Stačil nám k postupu set, takže v úvodu hrály opory. Když jsme ho vyhráli, tak už jsem tam poslal náhradníky. Nehráli špatně, ale v závěru nám chybělo větší nasazení. Ale o nic nešlo, porážku nikomu nevyčítám," vysvětluje Macek.

Dnes v extralize proti Karlovarsku nepřipadají žádné experimenty v úvahu. „Nastoupíme určitě v nejsilnější sestavě, všichni jsou zdraví, nemáme jediný problém," těší Macka.

MARTIN VRBAS