,,Na rovinaté trati v okolí Frenštátu pod Radhoštěm jsme s kolegou Hradilem jeli od začátku aktivně. Ve třetím a čtvrtém okruhu se nám také s menší skupinkou podařilo vzdálit se balíku. Bylo to ovšem riskantní, a proto jsme se nechali pelotonem dostihnout," zavzpomínal na první polovinu Velké ceny Lašska Lukáš Matula, který se však útoku na zteč předních příček nevzdal a hned v následném pátém kole se razantním nástupem znovu oddělil od hlavního pelotonu.

,,Po chvíli mě ale dojel Babiánek z formace Miko Cycles a s ním jsme si na čele postupně vypracovali téměř až tříminutový náskok. Nakonec jsme společně dojeli až pod cílový kopec, kde se mi podařilo vybojovat rozhodující náskok pro zisk zlaté příčky," radoval se Matula.

V předposledním závodu letošního Slezského poháru se dařilo v masters kategoriích i dalším jezdcům zlínského Force KCK Cykloteamu. Mezi čtyřicátníky dojel Ivo Odvárka třetí.

,,Protože jsem si nevěřil na cílový dojezd, tak jsem se pokusil o únik z hlavního pole. Tento záměr se mi ovšem příliš nevydařil, a proto jsem v posledním pětisetmetrovém kopci prohrál s Kokešem a Mlynářem," mírně zalitoval Ivo Odvárka. V kategorii padesátníků obsadil Josef Slezák stříbrnou pozici a Radomír Zvoníček mezi nimi bral šesté místo. ⋌(hot)