Gabriela získala stříbro na 50 a 100 volný způsob, Monika si doplavala pro stříbro na 100 znak a pro bronz na poloviční trati. Trenérka Hana Macková byla s jejími výkony nadmíru spokojená: „Monika odjížděla na mistrovství s tabulkovými umístěními kolem desátého místa. Tajně jsem doufala v účast ve finále. Mnohasekundová zlepšení osobních rekordů nakonec znamenala dvě nečekané medaile a atakování limitu české juniorské reprezentace na 100 znak, kde jí ke splnění chybí 37 setin vteřiny."

Medailovou sbírku završily dívčí štafety na 4x100 polohový závod a 4x100 volný způsob, které vybojovaly bronzové medaile. Polohovku plavala děvčata ve složení Monika Langerová, Adéla Honsová, Gabriela Chudárková a Petra Vybíhalová. Kraulovou štafetu doplnila Kateřina Hromadníková namísto Adély Honsové.

Těsně pod stupni vítězů skončil Martin Škrabal, který doplaval pátý na 200 znak a šestý na 100 znak. Šesté místo vybojoval i benjamínek výpravy 15letý Martin Klusal na 200 volný způsob.

Přesto viděl trenér Vilém Čejka určité rezervy: „V sobotu postihla Gábinu Chudárkovou akutní střevní viróza, která jí nedovolila podat optimální výkon na kraulové dvoustovce, když doplavala hluboko za osobním rekordem pátá. Kvůli její indispozici jsme odhlásili i štafetu děvčat na 4x200 volný způsob. V sobotu nám tak utekly další dvě téměř jisté medaile. Věřím, že na Mistrovství České republiky dospělých, které bude za necelých 14 dnů v pražském Podolí, už bude Gábina plně připravena podat maximální výkony."
(spo)