Byli tak odměněni za svou aktivní účast v projektu Sazka Olympijský víceboj, kdy je v lednu ze všech zúčastněných z osudí vylosoval bývalý úspěšný kanoista Martin Doktor.

„V projektu jsme od začátku, ale až teď jsme se dočkali odměny. Rozhodně se vyplatí sportovat a být jeho součástí,“ konstatoval učitel ZŠ Slušovice Jan Nahodil.

Během tříhodinového setkání si asi stovka žáků od druhého do devátého ročníku vyzkoušela pod dohledem úspěšných sportovců speciální kruhový trénink se soutěžemi.

„Adam Mendrek se postaral o úvodní rozcvičku. Pak se soutěžilo v různých disciplínách, nechyběly ani badmintonové pálky. Akce se všem líbila, byla příjemným zpestřením každodenního tělocviku. Děti poznaly nové sportovce a snad získaly inspiraci se hýbat a sportovat,“ dodal Nahodil.

Akce byla zakončena čtvrthodinovou autogramiádou a společným focením.

„Příjemně mě po ní bolela ruka. Především ale mám nesmírnou radost vidět v době počítačů a sociálních sítí tolik nadšených dětí ze sportu. Věřím, že pro řadu z nich nezůstane sport pouze obsahem kroužku, ale začnou trénovat. A proč ne zrovna badminton,“ pousmál se rodák z Českého Těšína, jenž hájí barvy brněnského klubu.

„Udělat si čas na děti není problém, tato akce byla již mou třetí. Nyní se chystám na přípravný turnaj ve Francii a koncem dubna mě čeká evropský šampionát ve Španělsku,“ prozradil svůj program 22letý Adam Mendrek, jehož snem je probojovat se mezi nejlepší třicítku badmintonistů zeměkoule.