„Vůbec jsem netušil, že to byl vlastně vítězný gól. To jsem se dozvěděl po utkání až v šatně od spoluhráčů. Samozřejmě jsem nic takového ve své kariéře nezažil. Už před nástupem do třetí třetiny jsem si říkal jak máme ten zápas super rozehraný," přiznal Michal Nagy.

Osmý gól vstřelili Panteři necelých osmnáct minut před koncem a nic nenasvědčovalo dramatické koncovce. Chodov se pak však nakopl třemi brankami během dvou minut.

„Ve třetí třetině nám asi došlo, o co jde. To nás všechny v jeden okamžik ochromilo. Nakonec to naštěstí dobře dopadlo. Před tímto zápasem bych si nikdy nemyslel, že ani vedení o osm branek nemusí být definitivní jistotou vítězství. Chodov se dostal do laufu a na nás padla deka. Na střídačce jsme se pořád povzbuzovali, ale najednou vůbec nic nefungovalo," kroutil hlavou Nagy.

Poslední minuty odehráli florbalisté Otrokovic hodně ustrašeně. Vidina historického úspěchu, který byl doslova na dosah, udělala z koncovky zbytečné drama. Po brance Matejčíka vedli Panteři 9:3, ale v posledních osmi minutách se Chodov dotáhl na konečný rozdíl dvou branek.

„Chodov nás doslova odstřeloval. Spoustu pokusů jsme ještě dokázali zablokovat. Hráli jsme moc zataženě a zbytečně moc vystrašeně. Zápas jsme si sami zkomplikovali. Postup, který byl na dosah, svazoval všem ruce. Přestali jsme hrát svoji hru. Většina z nás si nikdy v semifinále nezahrála. Máme mezi sebou jen několik zkušených jednotlivců," podotkl střelec vítězné branky v sedmém rozhodujícím čtvrtfinále Michal Nagy, pro kterého je postup do semifinále jeho životním úspěchem. Chodov si Otrokovice sám do čtvrtfinále vybral a Michal Nagy už tehdy tušil, že jeho tým nemusí být bez šance.

„Očekával jsem vyrovnanou sérii. To se nakonec potvrdilo měrou vrchovatou. Dvakrát jsme prohráli až na samostatné nájezdy. Naštěstí v obou případech to bylo v době, kdy jsme měli náskok. Chodov tak vyrovnával na 2:2 a později na 3:3. Po těchto porážkách jsme si vždycky říkali, že ten příští zápas zvládneme," řekl Nagy.

Pokud by Panteři lépe zvládli samostatné nájezdy, mohli sérii ukončit už na domácí půdě. Nakonec se série natáhla až na sedm zápasů a otrokovičtí florbalisté mohli slavit v Praze.

„Samozřejmě by to bylo ještě emotivnější ukončit sérii doma, ale hlavní je, že jsme mezi čtyřmi nejlepšími. Nějaké oslavy, na to teď není prostor. Pár piv se vypilo, ale pořádně můžeme slavit až po sezoně. Celý tým je teď v obrovské euforii a dokážu si představit, že před semifinále budeme po tréninku zůstávat v hale klidně o hodinu déle a budeme nájezdy trénovat," zdůraznil Nagy.

Otrokovice změří síly v semifinále play off florbalové extraligy s vítězem základní části Tatranem Střešovice. V základní části vyhrály Otrokovice doma 6:4, když jednu z branek vstřelil Michal Nagy. V odvetě v Praze prohráli Panteři 1:5.

„Kolem Střešovic září taková zvláštní aura. Je to tým, který má ve sbírce už několik mistrovských titulů. Máloco dovede Tatran vykolejit. Jeho největší silou je stabilní výkonnost většiny hráčů. Nemůžeme proti němu zopakovat ten ustrašený výkon z posledních minut posledního utkání s Chodovem. Teď na soupeře ještě moc nemyslíme. Alespoň chvilku si chceme užít historického postupu do semifinále," řekl při cestě ze sedmého čtvrtfinále Michal Nagy, který vedl tým v základní části jako kapitán. V play off předal velení mužstva Lukáši Petříkovi.

„Nemám z toho špatný pocit. Všechno proběhlo v rámci nějaké dohody. Na hřišti při zápase nepociťuji žádnou změnu. Pořád se snažím kluky hecovat. Možná mám teď naopak víc času na sebe a mohu se soustředit na svůj výkon," dodal Michal Nagy.