Druhý skončil s 42sekundovou ztrátou domácí Antonín Barbořák, bronzovou pozici obsadil Roman Mezihorák z Fryštáku (33:02).

,,Mým cílem bylo obhájit loňské prvenství a to se mi dokonce v novém traťovém rekordu podařilo," pochvaloval si v cíli 33letý Tomáš Minařík. Ten ale začal závod průměrným výkonem v plavání, když z vody šel na běh až ze zadních pozic.

,,Plavání není moje silná stránka, nicméně v následném běhu už se mi dařilo postupně překonávat většinu soupeřů a na závěrečnou cyklistiku už jsem šel za Hečkem ze druhé příčky. Hečka jsem se zbavil hned za Trnavou, ale záhy mě dojel Barbořák.

S ním jsme se pak pravidelně střídali, abych se mého největšího protivníka zbavil v nájezdu do terénu zhruba tři kilometry před cílem," popsal vývoj letošního Trnavského kolíka Minařík, jenž vítězný větší příděl slivovice a dárkový koš věnoval za trpělivost snoubence Magdě.

,,Trochu mě bolely nohy. Proto jsem se rozbíhal volněji. Na kole už jsem se ovšem dostal do potřebného tempa a v cíli z toho byla solidní stříbrná příčka," byl rovněž spokojený druhý v pořadí Antonín Barbořák, který domácí oblíbený triatlonový podnik vyhrál v roce 2012.

Závod žen ovládla také reprezentantka klubu Valachbajk CykloMira Lucie Javorová z Hvozdné, jež kralovala časem 35:25 a svůj úspěch věnovala babičce, která bydlí na Trnavských pasekách. Druhé místo brala kroměřížská Žaneta Bajerová (37:32), třetí příčku vybojovala časem 46:21 Jana Boháčová z Brna.

,,Já jsem chtěla navázat na moje předloňské prvenství mezi ženami. Loni jsem v Trnavě kvůli škole absentovala," přiznala Lucie Javorová. Ta byla po plavání třetí.

,,V následném běhu jsem ale brzy předběhla Boháčovou a na kole v kopci na Bílou Hlínu se mi podařilo předjet i Bajerovou. Potom už jsem na první pozici až do cíle jenom navyšovala svůj vítězný náskok," radovala se Javorová, která o víkendu dosáhla na zlatý sportovní hattrick, když v pátek triumfovala v cyklistické časovce do vrchu Valašský krpál, v sobotu byla první v závodu horských kol v Uherském Hradišti a svoji formu prodala rovněž při triatlonu v Trnavě.

LUBOMÍR HOTAŘ