Uplynulá sezona byla velmi úspěšná zejména pro Stanislavu Slezákovou, která věkem ještě mladší kadetka dosáhla cenných skalpů už i mezi staršími kadetkami. V této společnosti dokázala ve dvouhře vyhrát jeden celostátní bodovací turnaj, v jednom brala semifinále a ve třech čtvrtfinále. O senzaci se však postarala na mistrovství republiky v Hluku, kde se v singlu probojovala až do finále. Navíc na stejném šampionátu brala společně s Markétou Ševčíkovou z Dubňan bronzové medaile ve čtyřhře. Velká zlínská naděje tak skončila na třetím místě v českém žebříčku a ještě dostala pozvánku do kadetské reprezentace. Mezi staršími kadety brali Jan Plhák, Jan Březík a Ondřej Lapčík v národních bodovacích turnajích po dvou singlových čtvrtfinálových účastech. Stejné trio také získalo na Mistrovství ČR družstev v Ostravě čtvrtou příčku. Jan Plhák si rovněž připsal v českém šampionátu v Hluku mezi jednotlivci postup do osmifinále. V konečném žebříčku tak obsadil Jan Plhák jedenáctou příčku, Březík čtrnáctou pozici a Lapčík devatenácté místo.

Ve zlínském stolnětenisovém klubu si talenty vybírají už v mateřských školkách. Mezi nejmladší naděje patří v kategorii nejmladších kadetů (do 11 let) Michal Nedbálek, jemuž se v pěti českých bodovacích turnajích podařilo dostat do čtvrtfinále. Jako bonus si Nedbálek vybral společně s Vrbickým z Jevíčka vítězství v Neratovicích ve čtyřhře.

Stolní tenisté z krajského města se zviditelnili hned v mezinárodních satelitních turnajích. V podnicích, kterých se zúčastnilo 200 hráčů ze šesti států Evropy, se nejvíc prosadila Stanislava Slezáková, jež společně s Kmeťovou (Hodonín) a Kotáskovou (Dubňany) v reprezentačních barvách vyhrály v Topolčanech soutěž tříčlenných kolektivů. V Havířově Česko ve finále se Slovenskem prohrálo 1:2. Trio Michaela Viktorínová (KST Zlín), Čechová (Frýdek-Místek) a Sikorová (Havířov) získalo na severu Moravy bronzové kovy. V soutěži jednotlivců se na satelitech nejdál dostal Libor Liška, který prohrál v Havířově mezi dorostenci až ve finále s Valuchem (Slovensko). V mladších kadetkách brala na stejném místě Viktorínová semifinále, kde ji zastavila Topchiyová z Ukrajiny. ⋌(hot)