Klíma se letos na trati složené z 200 metrů plavání, 20 kilometrů cyklistiky a 5 kilometrů běhu prezentoval časem 55:28. Za traťovým rekordem proto zaostal o 2 minuty a osmnáct sekund. Druhé místo obsadil časem 58:01 zlínský Milan Merva z týmu Grilovaní bažanti, bronzovou příčku získal Ivo Vrba (Rocktechnik Triatlon, 59:13). Závodu, jehož se ve všech kategoriích zůčastnilo 207 triatletů, se v absolutním pořadí mezi muži z regionálních borců zviditelnil ještě pátý v pořadí Tomáš Navrátil z pořádajícího Bike Triatlonu Morkovice (1:00:04), Tomáš Neradil (Aspot Hulín, 1:00:07) skončil šestý, Radomír Bursa (Titan Trilife Zlín, 1:00:08) sedmý, Tomáš Horák (Bike Triatlon Morkovice, 1:00:28) osmý a Jakub Klement (MTB Chřiby, 1:01:18) desátý.

,,Start v Morkovském chlapovi jsem bral jako intenzivní trénink. Závod doprovázely těžké podmínky, kdy jsem se musel vypořádat s vysokými teplotami. Nicméně při plavání i cyklistice se mi dařilo uržet kontakt s nejlepšími soupeři a při běhu jsem zaútočil na zisk stříbrné příčky. Klíma byl ovšem suverénní. Hlavně mu vyhovovalo krátké pouze 200 metrů dlouhé plavání," hodnotil svoje vystoupení v Morkovicích Milan Merva.

Závod žen ovládla reprezentantka Cyklogatu Malenovice Jana Žaludková z Lukova (1:03:03), před Lucii Javorovou z Hvozdné (Valachbajk Team, 1:06:51). Třetí pozicí se pyšní Silvie Pavlíčková z hulínského Burky Teamu (1:11:02).

,,Plavání jsem chtěla mít rychlejší. V následné jízdě na kole jsem si totiž uvědomovala, že musím udržet ostřejší tempo. neboť jsem měla v zádech výbornou cyklistku Javorovou. Měla jsem však pocit, že jedu pomalu. Brzdil mě protivítr i velké horko. Lucka mě ale nedojela. V závěrečném běhu jsem si pak díky rovnoměrnému tempu doběhla pro obhajobu loňského prvenství v Morkovském chlapovi. Nakonec ani výsledný čas nebyl tak špatný. Byla jsem totiž pouze o šest sekund pomalejší než v roce 2014," pochvalovala si při vyhlašování vítězek Jana Žaludková. ⋌⋌ (hot)