Zlínský rodák, který v minulosti působil jako brankář, si ve třinácti letošních duelech připsal pět branek a jednu asistenci. „Z mého hlediska je sezona zatím naprosto odlišná od té minulé. Loni jsem prožíval raketový start, ale pak přišel útlum. Takže pevně věřím, že letos to bude naopak,“ říká Jurčík. V posledních zápasech jsem vždy bodoval tak snad mi to bude lepit co nejdéle a mé body pomohou týmu,“ říká Jurčík.

Čekal jste podobně divokou přestřelku?
Utkání ve Střešovicích bylo od začátku vyrovnané a šance se přelévaly ze strany na stranu. Nejspíše to bylo pouze o trpělivosti a pevné vůli, který z týmu přehoupne skóre na svou stranu.

Věřil jste i za nepříznivého stavu, že byste mohli v Praze urvat alespoň bod? 
Prohrávali jsme 3:5 už někdy od konce druhé třetiny, takže času na zvrat bylo dost. Florbal je velmi rychlý sport, někdy na dva góly stačí i pár vteřin.

Úspěšný trenér otrokovických florbalistů Karel Ševčík je s první polovinou letošní sezony spokojený.
Florbaloví Panteři se zlepšili, snaží se hrát jako Barcelona


Co bylo v závěru základní části při dohánění dvoubrankového manka rozhodující?
Závěr zápasu jsme stáhli sestavu do dvou lajn. Tak jsme se dostali více do tempa a měli i víc ze hry než soupeř.

Tatran je zatím až sedmý. Odpovídá toto umístění kvalitě jeho kádru?
To je těžké hodnotit. Střešovice mají v týmu spoustu mladých hráčů, které doplňují staří mazáci. Z letošních výsledků lze zatím říct, že liga se vyrovnává čím dál víc. Samozřejmě máme tři mužstva, které jsou na tom trošku jinak, ale pak může bodovat každý s každým. Navíc máme za sebou teprve polovinu soutěže.

V pátek jste doma s Pardubicemi neinkasovali, teď jste dostali šest branek. Čím to, že vám to v obraně tentokrát tolik nešlo?
Neřekl bych, že nám to v obraně nešlo, jen to byl úplně jiný zápas než s Pardubicemi. Domácí utkání připomínalo taktickou bitvu, ve které se hrálo o šest bodů. Ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. Tatran v minulém kole dostal výprask v Ostravě, a tak chtěl tento výpadek odčinit.

Byl pro vás velký problém, že se superliga hrála v pátek i v neděli, nebo vám nahuštěný program nevadil?
Myslím, že to problém nebyl. V pátek byl státní svátek, takže jsme měli všichni volno. Když se hraje ve všední den, je to trošku složitější. Spousta z nás si musí brát v zaměstnáních dovolenou a podobně. Měli jsme náročný celý týden, ale nakonec jsme z něj vytěžili slušných sedm bodů.

Po polovině soutěže jste čtvrtí. Spokojenost je tedy na místě, ne?
Sezona má za sebou teprve polovinu, takže na hodnocení je ještě brzy. Aktuální čtvrtá pozice je slušná, ale bodový rozdíl mezi týmy je nepatrný. Musíme takhle pokračovat dál a přidat body navíc, které jsme v první půlce zbytečně ztratily.

Petr Jiráček
Jiráček: Těžko můžeme zvládat zápasy, které z poloviny prospíme

Pavel Jurčík
Datum narození: 16. května 1994
Bydliště: Zlín
Klub: HU-FA Panthers Otrokovice
Pozice: útočník, dříve brankář
Kariéra: TJ Sokol Zlín (2005-2009), Bulldogs Brno (2009-2013), TJ Znojmo (2013, hostování), Panthers Otrokovice (od 2014)
Největší úspěchy: účast na EFT juniorů v Brně, kde ještě jako brankář získal v zápase se Švýcarskem ocenění nejlepšího hráče zápasu. Na klubové úrovni účast ve finále poháru České pojišťovny s Bulldogs Brno.