„Je to důležité pro psychickou pohodu. Víc si pak věříte a daří se vám lépe,“ vypráví.

Pro Pantery se stal nepostradatelným článkem hry. V klubu má urostlý útočník srdce, pravidelně střílí branky a v 27 letech patří mezi nejprotřelejší borce.

„Dá se říct, že jsem už zkušený harcovník. Od postupu do extraligy tady pořád hraju,“ pousmál se urostlý útočník.

Znamená to dlouhé období šesti let. Florbal a účinkování v klubu se však Sovjákovi ani po této době neomrzely.

„Občas přijde chvilka, kdy si řeknu, že bych s tím nejraději praštil. Ale hra mě stále baví a jsem rád, že aspoň tímto způsobem mohu reprezentovat město,“ prozradil.

Zároveň možná přichází čas, kdy by mohla jeho kariéra vyvrcholit.

„Nad reprezentací ale příliš nepřemýšlím. Mým cílem je být úspěšnější než minulou sezonu,“ sdělil rozený kanonýr, který loni vstřelil 16 gólů a na devět jich přihrál.

Naposledy ukázal umění v sobotním superligovém duelu s Vítkovicemi, kdy se trefil dvakrát. Jenže na body to tentokrát nestačilo, Panteři poprvé prohráli (4:7).

„Soupeř byl na vyšší úrovni než Ústí a Česká Lípa. Ale myslím si, že jsme byli vyrovnaným týmem. Rozhodly tři laciné góly na začátku druhé třetiny, to se pak s mužstvem, jako jsou Vítkovice, těžko dohání,“ poznamenal Sovják.

Každopádně si otrokovičtí florbalisté odnesli ze zápasu pozitivní poznatky a vylepšit výsledek se budou snažit v další kvalitní konfrontaci. Zítra přijede do haly na Štěrkovišti úřadující mistr – Chodov.

„Je to soupeř na úrovni Vítkovic, jen má jiný styl. Ujasníme si v přípravě pár věcí, abychom se vyvarovali systémových i individuálních chyb a abychom podali co nejlepší výkon,“ pronesl na závěr otrokovický kanonýr.