Delší měří 50 kilometrů, má převýšení 1390 metrů a startuje ve 12 hodin. V 12.15 hodin odstartuje kratší 20kilometrový závod. Ten má převýšení 590 metrů. V obou těchto podnicích je vypsáno celkem 14 kategorií. Prezentace se koná mezi 8.30 a 11. hodinou.
Naším cílem je nabídnout jak závodníkům, tak široké bikové veřejnosti možnost příjemného rozloučení s pomalu končící cyklistickou sezonou,” říká hlavní organizátor akce Ondřej Kobliha.

Trasa povede směrem na Luhačovice a zpět a okoření ji několik náročných výjezdů a sjezdů. Zajímavý bude zejména závěrečný tříkilometrový sjezd do cíle podél zlínského lyžařského svahu. Očekává se účast pěti stovek bikerů.

Obhajovat prvenství přijede loňský vítěz závodu Martin Stošek: „Ve Zlíně se mi vždy dařilo a loni se mi dokonce podařilo poprvé vyhrát v souboji se Škarnou. Letos opět přijedu po závodě na Vysočině, takže doufám, že nohy budou dobré. Zdejší trať mi sedí, mám rád delší stoupání a těch je na trati hned několik,“ pousmál se Stošek.

Mezi ženami pak zazáří letošní mistryně ČR v maratonu horských kol Jana Pichlíková nebo dvojnásobná šampionka České republiky Irena Berková.

Čestnou záštitu nad závodem znovu převezme atletická legenda Dana Zátopková. (mb, hot)