„Ondřej Synek před pár dny při příležitosti zahájení sezony prohlásil, že se chce v tomto roce účastnit více závodů mimo svou veslařskou disciplínu. Je nám ctí, že jednou z těchto vybraných akcí bude i náš duatlon. Závodníci budou moci s Ondřejem Synkem nejen poměřit síly, ale připravena pro ně bude i beseda a autogramiáda. Ondřej bude také patronem dětských závodů, které se již staly pevnou součástí našeho seriálu," uvedla mluvčí Valachy Tour Martina Žáčková.

Přestože je doménou Ondřeje Synka jiná sportovní disciplína než kolo a běh, dá se očekávat, že bude chtít při duatlonu atakovat přední pozice výsledkové listiny. „Pravidelní návštěvníci Valachy Tour mají jistě ještě v živé paměti, jak se Ondřej Synek před dvěma lety účastnil triatlonu Valachy Man a zaskočil i zkušené triatlety, když vybojoval vynikající páté místo. Určitě bude i na duatlonu silným soupeřem," dodala Žáčková.

Start i cíl Valachy Duatlonu jsou situovány k hotelu Galik v Resortu Valachy, který je hlavním pořadatelem. Trasa, obnášející kombinaci 3 km běh, 15 km horské kolo a 1,5 km běh, zavede závodníky do okolního členitého terénu CHKO Beskydy. Sportovce čeká vedle kvalitně značené trati také zážitek z probouzející se jarní přírody a na některých místech hezké výhledy do valašské krajiny.

Závod dospělých odstartuje ve 12 hodin. Před nimi si od 10 hodin zasoutěží na krátkých distancích děti. Vítězové si mezi sebe rozdělí věcné ceny a finanční odměny v celkové výši 15 tisíc korun. Registrace za zvýhodněné startovné probíhá již nyní na www.valachytour.cz. Děti mají při registraci předem startovné za symbolickou korunu.

V rámci doprovodného programu bude pro závodníky i fanoušky připraveno mj. testovací centrum Specialized, díky němuž si závodníci na trati mohou otestovat nové modely kol.

Jednotlivé závody seriálu jsou propojeny bodovým hodnocením. Atraktivní ceny tak mohou sportovci získat jak průběžně v jednotlivých akcích, tak i po součtu všech bodů po ukončení celého seriálu. Po duatlonu bude seriál pokračovat červencovým Bike Valachy, srpnovým mini triatlonem Valachy Man a ukončí jej na podzim závod k terénním běhu Běhej Valachy.

Pořadatelem Valachy Tour je Resort Valachy, partnery Cetelem, Specialized, Nikon, Birell, Kofola, Euronics, Klimatex, Enervit, Philips a TomTom. Mediálním partnerem je Deník. www.valachytour.cz ⋌(spo)