„Do poslední chvíle jsem nevěřil, že Petra porazím,“ přiznal vítěz závodu. V závěru se favorit propadl až na třetí pozici, když jako druhý proběhl cílem třicetiletý David Jílek. Nejlepší ženou byla Helena Kotopulu, která v celkovém pořadí skončila na šestnáctém místě.

Po plavání a sto osmdesáti kilometrech jízdy na kole se víkendový Moraviaman Otrokovice rozhodoval až v závěru maratonského běhu. Ještě deset kilometrů před cílem běžel Vabroušek pro další triumf. První koho však diváci viděli probíhat cílovou rovinkou, byl Lukáš Krpec. „Vypadalo to se mnou špatně, ale asi dva a půl kilometru před cílem jsem se v mírných kopcích rozhodl pro vybudování náskoku a vyšlo to. Jsem velmi rád, protože tato trať byla pro mě vždy zakletá,“ prozradil vítěz závodu Krpec.

Evakuace zaměstnanců a zákazníků v obchodním centru ve Zlíně Malenovicích
Policie evakuovala obchodní centrum ve Zlíně. Poplach vyvolala fotopast

David Jílek doběhl jako druhý a hned po rozhovoru médiím šel neohroženě darovat krev na podporu dárcovství kostní dřeně. „Překvapil mě konec běhu, kdy odpadl Honza Wainer a později i Petr Vabroušek. Řekl bych tedy, že je to pro mě náhodné druhé místo,“ složil poklonu kolegům druhý muž závodu.

Hvězda otrokovického triatlonového podniku Vabroušek nakonec obsadil bronzovou příčku. Už dva roky po sobě tak našel na domácím triatlonovém podniku svého přemožitele. „Celý závod jsem doufal, že vyhraji. Nakonec mi ztuhly hýžďové svaly a do cíle jsem se dostal po půlmetrových krocích. Příští rok se vrátím a zkusím to znovu,“ řekl veterán závodu.

super pohár fotbal FC FASTAV Zlín - ŠK Slovan Bratislav
Fastav velkým obratem získal Superpohár. Na oslavy ale není čas

Jeho svěřenkyně Helena Kotopulu byla nejlepší mezi ženami a za celkovým vítězem zaostala o čtyřicet sedm minut. „Je to úžasné. Loni jsem tímto závodem začínala na dlouhých tratích a nikdy bych si nepomyslela, že zvítězím,“ komentovala své prvenství. Nejlepší ze štafet byli borci z týmu Cyklosport Chropyně. Lonští vítězové Jan Oppozler a Simona Křivánková, kteří zdolali traťové rekordy, do letošního klání nezasáhli.

Výsledky:
1. Krpec (ROCKTECHNIK TRIATLON) 09:01:18.6,
2. Jílek (TRI-MAX MORAVIAMAN TEAM) 09:04:09.5,
3. Vabroušek (TITAN TRILIFE) 09:05:53.2
Nejlepší žena: Kotopulu (TRI-MAX MORAVIAMAN TEAM) 09:48:32.5
Nejlepší štafeta: Kučera P. – Kučera V. – Procházka P. – Procházka J. Pánek (CYKLOSPORT CHROPYNĚ) 08:03:25.0

Rozhovor s Petrem Vabrouškem čtěte v zítřejším vydání Deníku