Zlínští měli možnost nahradit zmiňovanou ztrátu 
v pondělním televizním duelu v Brně, tam však neuspěli a po porážce 0:3 jim patří až devátá pozice.

„To ani nevím, protože na tabulku se raději nedívám, abych se zbytečně nerozčiloval," přiznal Macek, že i on čekal o něco lepší vstup do sezony. Jako realista ale vzápětí připomněl, že s Libercem 
a Českými Budějovicemi, dvěma největšími favority na titul, mohla Fatra jen překvapit.

„Přitom v těchto zápasech jsme si nevedli až tak zle a vždy jsme uhráli alespoň set. Mnohem víc mě mrzí domácí výpadek s Havířovem. Ten jsme se pokusili nahradit s Brnem, protože šlo o našeho tabulkového souseda, nicméně soupeř byl lepší a zaslouženě vyhrál," ohlédl se za pondělním duelem zlínský kouč.

A nic nepomohla ani skutečnost, že hosté měli Brňany přečtené. „Soupeř si v domácím prostředí hodně věřil, extrémně riskoval a většina věcí mu vycházela. My jsme mu to však usnadnili, protože stanovenou taktiku jsme vůbec nedodrželi," hněval se Macek.

Na mysli měl hlavně obrannou hru svého týmu. „Nezvládali jsme obranu na síti, o té v poli se raději ani nebavím. Naše hra byla plná technických nedostatků, přestože útoky Brna byly jasně čitelné. Domácí spoléhali na rychlou střelbu z hlavního kůlu, kde buď propálili naše bloky, nebo je vytloukli, protože my jsme je stavěli špatně," bilancoval Macek.

Fatra sice dokázala v některých okamžicích zablokovat s chutí hrajícího Mlčúcha a v některých případech i Katonu s Kulihou, šlo však spíš o ojedinělé případy. „V průběhu zápasu jsem věřil, že se dokážeme zvednout, ovšem naše vzepětí mělo vždy pouze epizodní trvání," konstatoval 50letý kouč.

Šanci na nápravu bude mít Fatra již zítra, kdy od 17 hodin přivítá v domácím prostředí Benátky nad Jizerou, tedy další tým ze silného středu. „Soupeř je kvalitativně zhruba na naší úrovni a určitě bychom proti němu chtěli bodovat, nejlépe naplno. Půjde o důležitý zápas," má jasno Macek.

Zlínští si však znovu musejí dát pozor na velkou údernou sílu Středočechů, kterou tentokrát představuje Jakub Vencovský. „Věřím, že v domácím prostředí si budeme počínat mnohem sebevědoměji a největší ofenzivní zbraň soupeře ubráníme," přeje si trenér Fatry.