Naděje na překvapení tak opět byla na světě. „Velmi nás to nakoplo. Poprvé, co jsem v Otrokovicích, jsme porazili Chodov. S diváky za zády to bylo elektrizující,“ přiznal 33letý útočník.

Jenže v neděli se Panterům husarský kousek nepodařilo zopakovat. Ve druhém domácím utkání padli 1:4. „Říkali jsme si, že to bude těžší než v sobotu, ale sérii jsme mohli srovnat. Nepovedlo se to kvůli neproměněným šancím. Chodov však také potvrdil své kvality,“ uznal Zapletal.

Nedá se teď svítit, obhájce titulu vede 3:1 a dnes od 20.30 hodin bude za asistence kamer ČT sport proměňovat postupový mečbol. Panteři ale ještě nechtějí na dovolenou, budou pracovat na tom, aby sérii vrátili na čtvrtek do Otrokovic. „Víme, že se dokážeme přizpůsobit taktice soupeře, která mu přestala vycházet. Adaptovali jsme se a i z tábora Chodova už zaznívají hlasy, že jsou na tom fyzicky špatně. Praktikujeme náročný florbal. Nic není nemožné, popereme se o výhru,“ prohlásil zkušený forvard.

K úspěchu přitom povede jedině zlepšená produktivita. Kromě třetího zápasu Panteři nedali více než dva góly. „Zakončení nás trápí celou sezonu. Musíme dát více branek,“ burcuje Zapletal.

Třeba v tom otrokovickým šelmám pomůže i nějaká sázka. K ní se v kolektivech v situacích na hraně často sahá. „Jestli něco proběhne, tak to bude před utkáním. Po nedělním zápase jsme neměli náladu hned řešit sázku. Dáme teď do toho všechno a pokusíme se sérii prodloužit,“ mrkl okem sportovec, který se věnuje i hokeji.