,,Akce se za čtyřstupňového mrazu a drobného sněžení zúčastnilo šedesát cyklistů a příznivců tohoto sportovního odvětví. Ti nejprve v oblasti průmyslové zóny v Přílukách absolvovali přivítání do Nového roku a také nezbytné focení. Pro všechny byla ještě připravená tombola s dvaceti hodnotnými cenami věnovanými pořadatelskou firmou KCK Cyklosport. Poté se celý peloton vydal na propagační jízdu do centra Zlína, kde obkroužil kolečko okolo městského parku. Ostrý start závodu byl u benzínové stanice na Vršavě. Cíl byl na kopci směrem k Lešné v Kostelci. To už sněžilo vydatněji, takže počasí bylo ideální spíše pro zimní sporty, než pro vyznavače úzkých galusek," informoval manažer zlínského FORCE KCK Cykloteamu Dalibor Kmenta.

Z vítězství se nakonec radoval Jiří Hradil, před Jaroslavem Markem. Bronzovou příčku vybojoval veterán Ivo Odvárka (všichni FORCE KCK Cykloteam Zlín).

,,Závod začal tradičně velmi zostra a proto se peloton brzy rozdělil na menší skupinky. U odbočky před kosteleckým kopcem se na čele vykrystalizovala skupina největších favoritů. Ta se ve druhé polovině stoupání zúžila již jenom na čtyři jezdce. Ještě těsně před cílovou páskou se zdálo, že vyhraje Jaroslav Marek. Ten ale nakonec neodolal závěrečnému spurtu Jiřího Hradila. Třetí v pořadí Ivo Odvárka v cíli na nejlepší cyklisty ztrácel už několik metrů," popsal průběh a rozhodující momenty zajimavého závodu Dalibor Kmenta.

Ten i na začátku nového roku zve do svého klubu nové zájemce o cyklistiku. ,,Tréninky míváme pravidelně každou sobotu a neděli. Sraz je vždy v 10 hodin u sídla společnosti naproti budovy Tescomy v průmyslové zóně v Přílukách," vybízí ještě zlínský manažer Kmenta. (hot)